Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Η παρέλαση των χορευτών από το Πάρκο έως την πλατεία- Κοσμοσυρροή στο κέντρο του Αγρινίου

Η παρέλαση των χορευτών από το Πάρκο έως την πλατεία- Κοσμοσυρροή στο κέντρο του Αγρινίου

Με την παρέλαση των συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου έγινε η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο.xoreftika poreia agrinio (23)
250 χορευτές από επτά χώρες (Βραζιλία, Ιταλία, Τσεχία, Σερβία, Ιρλανδία, Κροατία και Τουρκία) υποδέχθηκε το Αγρίνιο σε μια γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης που διοργανώνει.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ξεκίνησε χθες με την ελληνική βραδιά και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017.
Ωστόσο η επίσημη έναρξη έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα με την παρέλαση των Χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας) και ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης. Ένα όμορφο γιορτινό σκηνικό που προκάλεσε το ενδιαφέρον των Αγρινιωτών ενώ πλήθος κόσμου είναι τώρα στην κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσουν τα ξένα χορευτικά.
1Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος και καλωσόρισε τους χορευτές λέγοντας: «Το Αγρίνιο έχει αποδείξει την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση. Οι εθνικοί, παραδοσιακοί, χοροί έχουν ξεχωριστή αξία γιατί τους γέννησε η ψυχή κάθε λαού. Κάθε κίνηση αναδύει χάρη, περηφάνια και μνήμες. Άλλωστε η παράδοση ήταν, και παραμένει, το απόσταγμα της μακραίωνης πορείας κάθε έθνους. Η συνέχιση της λαϊκής παράδοσης αποτελεί διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις μας. Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς μεταλαμπαδεύουμε το πνεύμα και την ταυτότητα της ελληνικής φυλής. Και μόνο αν διατρανώσουμε δεσμούς συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των λαών θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε ακέραιο τον πυρήνα του λαϊκού μας πολιτισμού.  Η ιστορία του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία έδειξε ότι η  πολιτισμική  πρόοδος δεν είναι, παρά αποτέλεσμα μιας συμμαχίας, μεταξύ των  πολιτισμών. Καλωσορίζουμε νέες και νέους από επτά χώρες. Ταξίδεψαν μέχρι εδώ για να μας παρασύρουν στο ρυθμό και τις μελωδίες του τόπου τους και να μας μυήσουν στην πολύτιμη κληρονομιά τους. Μαζί με τα δικά μας παιδιά, τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων του Αγρινίου, μας προσκαλούν σε μια γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Ας γίνει ο χορός ο κρίκος που θα ενώσει ανθρώπους με διαφορετικά ήθη, έθιμα και θρησκείες».
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ στην Τοπική Κοινότητα Λεπενούς θα λάβει χώρα παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ιταλίας, Βραζιλίας, Ιρλανδίας, Λεπενούς.
Στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Σερβίας, Τσεχίας, Ματαράγκας. Στην Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Κροατίας, Τουρκίας, Αγγελοκάστρου.
Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στις 9.00 μ.μ θα λάβει χώρα η Τελετή Λήξης στην οποία θα συμμετάσχουν τα χορευτικά από Βραζιλία , Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Τουρκία, Τσεχία και τοπικών συλλόγων (Αιτωλός Παναιτωλίου,Θεστιέων , «Καπράλος» Παναιτωλίου, Παραβόλας).
Θα ακολουθήσει η αποχαιρετιστήρια γιορτή στο «Αρχοντικό» της λίμνης Τριχωνίδας.
xoreftika poreia agrinio (1)

xoreftika poreia agrinio (2)

xoreftika poreia agrinio (3)

xoreftika poreia agrinio (4)

xoreftika poreia agrinio (5)

xoreftika poreia agrinio (6)

xoreftika poreia agrinio (7)

xoreftika poreia agrinio (8)

xoreftika poreia agrinio (9)

xoreftika poreia agrinio (10)

xoreftika poreia agrinio (11)

xoreftika poreia agrinio (12)

xoreftika poreia agrinio (13)

xoreftika poreia agrinio (14)

xoreftika poreia agrinio (15)

xoreftika poreia agrinio (16)

xoreftika poreia agrinio (17)

xoreftika poreia agrinio (18)

xoreftika poreia agrinio (19)

xoreftika poreia agrinio (20)

xoreftika poreia agrinio (21)

xoreftika poreia agrinio (22)

xoreftika poreia agrinio (24)

xoreftika poreia agrinio (25)

xoreftika poreia agrinio (26)

xoreftika poreia agrinio (27)

xoreftika poreia agrinio (28)

xoreftika poreia agrinio (29)

xoreftika poreia agrinio (30)

xoreftika poreia agrinio (31)

xoreftika poreia agrinio (32)

xoreftika poreia agrinio (33)

xoreftika poreia agrinio (34)

xoreftika poreia agrinio (35)

xoreftika poreia agrinio (36)

xoreftika poreia agrinio (37)

xoreftika poreia agrinio (38)

xoreftika poreia agrinio (39)

xoreftika poreia agrinio (40)

xoreftika poreia agrinio (41)

xoreftika poreia agrinio (42)

xoreftika poreia agrinio (43)

IMGS0726

2 3 4
1

2

3

4

5

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.