Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Διαφωνεί η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας με την δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Διαφωνεί η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας με την δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας εκφράζει τη διαφωνία της με την διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 09/11/2020 με ανακοίνωση του επικεφαλής της, Νώντα Μωραΐτη.

Αναλυτικά:

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε τοποθετηθεί με ευθύνη. Τα Δημοτικά Συμβούλια για την περίοδο της πανδημίας όταν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης σε κατάλληλο χώρο που να πληροί τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται, το λιγότερο να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Έτσι έχεις την δυνατότητα τουλάχιστον να τοποθετηθείς, να παρέμβεις, να φέρεις προς συζήτηση θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής. Στα δια περιφοράς συμβούλια, με ευθύνη της διοίκησης, αφαιρείται το δικαίωμα από σωματεία, φορείς, δημότες να φέρουν και να τοποθετηθούν για θέματα που τους αφορούν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας διαφωνεί με την διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ( ειδική και τακτική) της Δευτέρας 09/11/2020.

Με τη διαδικασία της “δια περιφοράς”, όπως είναι φυσικό προκύπτουν ζητήματα, όπως:

  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, ακόμη και στην ανάρτηση των αποφάσεων και των πρακτικών στη “Διαύγεια”, γίνεται γνωστό μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
  • Δεν μπορούν να τεθούν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης από τις παρατάξεις και να συζητηθούν επί της ουσίας.
  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα, που η δημοτική αρχή εντάσσει στην ημερήσια διάταξη επικαλούμενη τις προθεσμίες που υπάρχουν.

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” σεβόμαστε τις επιστημονικές οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τη προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις-παρωδία και να καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση για σοβαρά θέματα για το δήμο μας, με την λέξη “ΝΑΙ” ή “ΟΧΙ” μέσω μηνύματος, «χωρίς συζήτηση, κρυμμένοι πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή».

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η διαδικασία “δια περιφοράς” πρέπει να χρησιμοποιείται για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις που θα αφορούν την πανδημία. Για τις τακτικές συνεδριάσεις η ΠΝΠ προβλέπει και άλλες μορφές, όπως τηλεδιάσκεψη ή δια ζώσης συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Νώντας Μωραΐτης,

Δημοτικός σύμβουλος, 

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.