Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Διαφωνίες στο δημοτικό συμβούλιο για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των δικηγόρων

Διαφωνίες στο δημοτικό συμβούλιο για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των δικηγόρων

Ο  δάσκαλος  Αδάμης απέναντι στον  δικηγόρο Γκρίζη, οι διαφωνίες για την (ιδιωτικού δικαίου) ΕΛΕΠΑΠ και για το δείπνο που θα πληρώσει ο δήμος και το «προσήκον μέτρο» του Ρόκου.

dimotiko symvoulio 26-6-2017 (13)Ενδιαφέρουσα τροπή πήρε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο γύρω από την έγκριση ή μη της στήριξης από το δήμο Αγρινίου της διοργάνωσης του Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων που θα διεξαχθεί στην πόλη από 28 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου.
Πρόκειται για μια διοργάνωση που στηρίζει ο δήμος Αγρινίου οργανωτικά, διαθέτοντας γήπεδα και εθελοντές αλλά και οικονομικά, με το ποσό των 9000 ευρώ περίπου που θα διατεθεί σε δείπνο για τους συμμετέχοντες.
Η διοργάνωση έχει προβληθεί κατά κόρον το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ σήμερα το μεσημέρι παραχωρήθηκε και συνέντευξη Τύπου. Το οξύμωρο ωστόσο είναι πως αυτά συνέβησαν χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς το ζήτημα τέθηκε στη σημερινή ατζέντα. Και αυτή η πρακτική αποτέλεσε ένα λόγο διαφωνίας. Διαφωνία υπήρξε και για το ποσό που θα διαθέσει ο δήμος αλλά και για το γεγονός πως ο τελικός είναι αφιερωμένος στην ΕΛΕΠΑΠ και όχι σε δημόσιο φορέα.
Ειδικότερα, ως εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης επισήμανε πως η διοργάνωση , για την οποία θα έρθουν 500 δικηγόροι, θα δώσει οικονομική πνοή στη πόλη καλώντας άπαντες να συναινέσουν.
Μετά την εισήγηση Γκρίζη όμως άρχισαν τα βέλη. Ο Στ.Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο) εμφανίστηκε καυστικός για το γεγονός πως η απόφαση είχε ληφθεί πριν έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. «Αν πούμε όχι,  δεν θα γίνει;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως είναι απαράδεκτο να αφιερώνεται στην ΕΛΕΠΑΠ, ένα ιδιωτικό φορέα που «είναι μόνιμα στο προσκήνιο με κάθε αφορμή». Ο Τ.Παπανικολάου της Λαϊκής Συσπείρωσης διαφώνησε για το ποσό που θα διατεθεί .
Ωστόσο τα πιο έντονα βέλη ήρθαν εξ οικείων για τον (δικηγόρο) Νίκο Γκρίζη, από τον Σπύρο Αδάμη. Ανέφερε πως «από την επαγγελματική ομάδα των δικηγόρων» πάρθηκε μονομερώς η απόφαση για την ΕΛΕΠΑΠ που «έχει παραχαϊδευτεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση». «Ως δάσκαλος διαφωνώ. Εμείς οι δάσκαλοι στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο», ανέφερε σημειώνοντας πως θα μπορούσε το πρωτάθλημα να είναι αφιερωμένο στο 1ο ή 2ο Ειδικό Σχολείο ή το «Μαρία Δημάδη» που είναι δημόσια και όχι Ιδιωτικού Δικαίου όπως η ΕΛΕΠΑΠ.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ.Ρόκος ζήτησε να «είμαστε προσεκτικοί» και επέμενε στο να τηρηθεί το «προσήκον μέτρο». Επί της ουσίας , αν και συμφώνησε με τη διοργάνωση, διαφώνησε για τα «λεφτά των δημοτών» που θα διαθέσει ο δήμος για το τραπέζι θεωρώντας ότι δεν συνάδει με το προσήκον μέτρο.
Ο δικηγόρος σύμβουλος της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» Σταύρος Καμμένος στήριξε αναφανδόν την αναγκαιότητα της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας ότι το πρωτάθλημα των δικηγόρων έχει χαρακτηριστικά μαζικού αθλητισμού και κάλεσε «να μην μεμψιμοιρούμε».
Τελικά η διοργάνωση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (από τους συμβούλους της παράταξης της δημοτικής αρχής) με τον αντιδήμαρχο Ν.Γκρίζη να υπογραμμίζει πως το ποσό που θα διατεθεί θα επιστρέψει πολλαπλάσιο στην πόλη καθώς θα κινηθεί η τοπική αγορά.

dimotiko symvoulio 26-6-2017 (5)dimotiko symvoulio 26-6-2017 (11)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Άνεργος

    9.000 χιλιάδες ευρώ??????? 9.000 ευρώ από την τσέπη των Αγρινιωτών για να κάνει ο κ.Γκρίζης την πλάκα του (να παίξει την μπαλίτσα του)?????? και μάλιστα χωρίς καμία συμφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου?? Και την ίδια ώρα ο κόσμος πεινάει??? Έχουν ξεχάσει φαίνεται τι σημαίνει κοινωφελής σκοπός….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.