Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Ένας διαφορετικός Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Ένας διαφορετικός Εσπερινός του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Η πανδημία δεν επέτρεψε τον πάνδημο εορτασμό

Στη δυσάρεστη συγκυρία της πανδημίας έλαχε φέτος η εορτή του Πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου , Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.

Τώρα είναι σε εξέλιξη η ακολουθία του Εσπερινού που τελείται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, χωρίς την παρουσία πιστών η οποία-θυμίζουμε-επιτρέπεται στις λειτουργίες από τις 17 Μαΐου.

Πολλοί είναι ωστόσο οι πιστοί που κατά τη διάρκεια της ημέρας προσέρχονται και στους δύο ιερούς ναούς (νέο και παλαιό στο δασύλλιο) για να ανάψουν ένα κερί, τηρώντας τις αποστάσεις (όπως καλούν και οι τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις)  ωστόσο  τους επισημαίνεται πως δεν επιτρέπεται  η παραμονή στη λειτουργία .

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και στους δύο ναούς ενώ στον παλαιό ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς.

Αύριο, ανήμερα της εορτής ,   στον νέο Ιερό Ναό θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπως  και στον παλαιό Ιερό Ναό. Το απόγευμα θα τελεσθεί μόνο η ακολουθία του Εσπερινού και όχι η Λιτανεία του Αγρινίου λόγω των μέτρων για την πανδημία.


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.