Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Υγεία Αγρινίου – Διαγνωστική Φροντίδα: Προσφορά προληπτικών εξετάσεων για την Ημέρα της Γυναίκας

Υγεία Αγρινίου – Διαγνωστική Φροντίδα: Προσφορά προληπτικών εξετάσεων για την Ημέρα της Γυναίκας

ΥΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ –  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ!

Προσφορά προληπτικών εξετάσεων για την Ημέρα της Γυναίκας

Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Πολλές  επίσης έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, του στρες με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Όπως πάντα έτσι και τώρα είμαστε δίπλα σας,  υπερασπίζοντας  την άριστη υγείας σας.                     

Θ. ΓΡΙΒΑ 34

Τ.Κ. 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΗΛ :26410 22100  –   22190

FAX : 26410 24111

E-MAIL: frodidaugeias-30100@hotmail.com

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  το  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ  προσφέρει για ολόκληρο τον μήνα ΜΑΡΤΙΟ πακέτα προληπτικού ελέγχου σε προνομιακές τιμές. Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης ως στάση ζωής, για όλες τις γυναίκες. Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, οφείλουμε να θωρακίζουμε με κάθε τρόπο, αυτό το πολύτιμο αγαθό καθώς η Υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα.

  Οι παροχές υγείας θα δοθούν σε όσες γυναίκες  απευθυνθούν στα τηλέφωνα  της Γραμματείας (2641022100 –  22190  – 6908711539 )  από  08:00 π.μ. – 21:00 μ.μ. κατά τις εργάσιμες ημέρες) για να ενημερωθούν για τα προνομιακά προγράμματα πρόληψης  και να κλείσουν το ραντεβού τους. Οι προσφορές  ισχύουν χωρίς κουπόνι για όσες κυρίες κλείσουν το ραντεβού τους από την 1η Μαρτίου έως το τέλος του μήνα, ενώ για τις κυρίες που θα παραλάβουν το ατομικό τους κουπόνι με τις εξετάσεις  από την γραμματεία μας θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τον έλεγχό τους κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αφορά ασυμπτωματικές γυναίκες με σκοπός  να καταδείξει οποιαδήποτε επικίνδυνη αλλαγή στο μαστό στα αρχικά της στάδια και πολύ πριν το οποιοδήποτε εύρημα γίνει ψηλαφητό ή προκαλέσει προβλήματα. Ουσιαστικός σκοπός του προληπτικού ελέγχου είναι να διαγνώσει τον καρκίνο του μαστού στα αρχόμενα στάδια (in situ). Στις περιπτώσεις αυτές η νόσος είναι πλήρως ιάσιμη με ελάχιστη σωματική και ψυχική καταπόνηση της ασθενούς.

Ειδικότερα ο μαστός, αφενός λόγω της μοναδικότητάς του ως οργάνου σεξουαλικής υγείας και θηλασμού και αφετέρου ως η πιο συχνή περίπτωση καρκίνου, αποκτά ιδιαίτερη και σημαντική βαρύτητα για τη γυναίκα.

Η διάγνωση ευρημάτων του μαστού, ως αποτέλεσμα της κλινικής και απεικονιστικής εξέτασης, είναι δυνατό ως διαδικασία να διαφοροποιείται λιγότερο ή περισσότερο στην εκάστοτε μεμονωμένη περίπτωση. Για παράδειγμα, η αξιολόγηση ευρημάτων μαστού σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς, μπορεί να εμποδίζεται από το σύνολο των δομών που βρίσκονται πάνω και κάτω από τα ευρήματα.

Γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται όσο το δυνατό πιο σύγχρονα μηχανήματα και εξειδικευμένοι ιατροί.

Η σημασία λοιπόν του μαστού για την καλή σωματική και ψυχική υγεία της γυναίκας έχει αναδείξει την πρόληψη ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής κάθε γυναίκας που, κάποιες φορές, ξεκινά ακόμη και από τη νεανική ηλικία, ανάλογα με το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό της.

Όσο πιο έγκαιρος είναι ο εντοπισμός μιας παθολογίας, τόσο ευκολότερη και επιτυχέστερη καθίσταται η αντιμετώπιση και η θεραπεία της.

Η οργάνωση του διαγνωστικού κέντρου ΥΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ  με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και η κατάρτιση του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του υπογραμμίζουν την αξιοπιστία του προληπτικού ή διαγνωστικού σας ελέγχου και παράλληλα απλουστεύουν ορισμένες από τις μέχρι σήμερα καθιερωμένες διαδικασίες.

Η πρόοδος της Ιατρικής στον τομέα των απεικονιστικών εξετάσεων ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την έγκαιρη διάγνωση και κυρίως την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Οι διαγνωστικές μέθοδοι μορφωμάτων του μαστού έχουν εξελιχθεί με την εφαρμογή νέων και αξιόπιστων συστημάτων που απλοποιούν σημαντικά τις μέχρι πρόσφατα γνωστές διαδικασίες και, κυρίως, διευκολύνουν τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ,

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΣ

 1.ΠΛΗΡΗΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (πρόγραμμα screening):

  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ (Full Field Digital Mammography System) (FFDM)  του οίκου HOLOGIC τύπου SELENIA.
  • Ψηφιακή μελέτη των εικόνων σε μαστογραφικό σταθμό εργασίας Seno Advantage Workstation υψηλής διακριτικής ικανότητας 8 Mpixels και διάγνωση από δυο ειδικούς ακτινοδιαγνώστες μαστού.
  • CAD Μορφομετρία
  • Εξειδικευμένο 3D – 4D Υπερηχογράφημα μαστών Υψηλής ευκρίνειας.
  1. ΠΛΗΡΗΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΟΣ και ΟΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ (Full Field Digital Mammography System) (FFDM)  του οίκου HOLOGIC τύπου SELENIA.
  • Ψηφιακή μελέτη των εικόνων σε μαστογραφικό σταθμό εργασίας Seno Advantage Workstation υψηλής διακριτικής ικανότητας 8 Mpixels και διάγνωση από δυο ειδικούς ακτινοδιαγνώστες μαστού.
  • CAD Μορφομετρία
  • Εξειδικευμένο 3D – 4D Υπερηχογράφημα μαστών Υψηλής ευκρίνειας.
  • Μέτρηση Οστικής πυκνότητος (Δύο σημεία ελέγχου (ΟΜΣΣ και ισχίου)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.