Τείχος προστασίας μπροστά στη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε με το «καλημέρα» η νέα υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη όρθωσε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και δεκάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αφορμή για τα δημόσια μηνύματα συμπαράστασης προς την νέα υπουργό αποτέλεσε το σεξιστικό σχόλιο του Θάνου Τζήμερου, Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, ο οποίος ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε».
Ακολούθησε κύμα παρεμβάσεων στα κοινωνικά δίκτυα από στελέχη πολιτικών κομμάτων και βουλευτές, αποδοκιμάζοντας ανοιχτά τη σεξιστική ανάρτηση του κ. Τζήμερου κατά της κ. Ζαχαράκη. Πλην συναδέλφων της βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, στο πλευρό της νέας υπουργού τάχθηκαν ανοιχτά, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα και η Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Χρηστίδης και η Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ σε ανάρτησή τους οι «Υπέροχες Γυναίκες» (ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών) ανέφεραν πως «ούτε τα παιδιά, ούτε η μητρότητα, ούτε οποιοδήποτε κομμάτι της προσωπικής ζωής μιας γυναίκας, καθορίζει τις ικανότητές της να ηγείται».
Με το κύμα συμπαράστασης υπέρ της υπουργού να φουντώνει, ο κ. Τζήμερος επανήλθε με νέα ανάρτησή του, υποστηρίζοντας πως «το να είναι μια γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας», επιτιθέμενος στους… δημοσιογράφους.
1 Σχόλιο
Από που μέχρι που σεξιστικό το να λέει κανείς κλαρί το πραγματικό.