Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Διάκριση για τον Αγρινιώτη ποιητή Πέτρο Βελούδα

Διάκριση για τον Αγρινιώτη ποιητή Πέτρο Βελούδα

To Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ο Αγρινιώτης Πέτρος Βελούδας είχε την τιμή να ανήκει στους βραβευθέντες στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης των εκδόσεων «Κοράλλι». Στις 9.30 έως τις 2.00 το μεσημέρι στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Το κοράλλι »έγινε η παρουσίαση του έντυπου τόμου με τους βραβευθέντες ποιητές.

Αξίζει να σημειωθεί πώς οι συμμετέχοντες ήταν 1000 άτομα από τα οποία διακρίθηκαν τα 150 ποιήματα μεταξύ αυτών και το δικό του ποίημα. Ο τόμος επιγράφεται ως «Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης των εκδόσεων Κοράλλι -150 βραβευθέντα ποιήματα».

Ο Πέτρος Βελούδας αναφέρει σχετικά με τη διάκρισή του:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή, από την πλευρά μου θα συνεχίσω τον πνευματικό μου αγώνα ,γράφοντας ποίηση, εκφράζοντας τα συναισθήματα μου, προσπαθώντας να ομορφύνω το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι, να αφουγκραστώ μέσα ακόμη και από τις λέξεις τους παλμούς, τις αγωνίες του ανθρώπου του σήμερα, αν μπορέσει  να προσθέσει η ταπεινότητα μου ένα μικρό λιθαράκι στο πνευματικό-πολιτιστικό οικοδόμημα που λέγεται λογοτεχνία και Νεοελληνικά γράμματα…».

Πέτρος Κυριάκου Βελούδας είναι καθηγητής πολιτισμού, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών, μέλος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών, αντιπρόεδρος του συλλόγου «Οι φίλοι του λαογραφικού μουσείου Αγρινίου», πρώην αντιπρόεδρος δημοτικής κοινότητας, σπουδαστής βρεφονηπιαγωγός, βραβευμένος ποιητής, συγγραφέας.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.