Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Διαμαρτυρία σήμερα στο Αγρίνιο για «να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία»

Διαμαρτυρία σήμερα στο Αγρίνιο για «να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία»

1Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, με τη στήριξη του Εργατικού κέντρου Αγρινίου και των ταξικών σωματείων, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 24/4 απεργιακή συγκέντρωση στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της Παπαστράτου , μπροστά από το πολυκατάστημα public. Το Σωματείο κάνει λόγο για πετυχημένη κινητοποιήση «παρά τρομοκρατία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς». Απόφαση για κλειστά καταστήματα πήρε και ο εμπορικός σύλλογος της πόλης,
Ομιλία έκανε ο Σπύρος Κατσακιώρης, μέλος της Διοίκησης του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων “η Ένωση”.  Ο Σπύρος Κατσακιώρης στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: “Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο οι υπερασπιστές του μέτρου – δηλαδή κυβέρνηση, μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, παρατρεχάμενοι τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες , αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης- ρίχνουν διάφορα ιδεολογήματα στην αρένα της αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, που είμαστε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι ¨η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα εξυπηρετούνται εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από την Αθήνα, θα αυξηθεί ο τζίρος, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο των Ευρωπαϊκών χωρών που είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές¨ έχουν καταρριφθεί στην πράξη.”

Υποστήριξε εξάλλου τα εξής:

“Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.

Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.

•Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨ δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης .

Δε τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ , δεν εξυπηρέτησε τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.”
Συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:
• Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
• Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40 ωρο-8 ωρο-5 ήμερο.
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 48 ΩΡΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ…

2 3
Διαμαρτυρία σήμερα στο Αγρίνιο για να μην  «Να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία»

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. antikeimenikos

  “Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.»”

  Ρε παλιοψεύτες συνδικαΛΗΣΤΕΣ που λέει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικά τις Κυριακές ανοιχτά τα μαγαζιά;

  Στην ΕΕ οι χώρες μόνες τους αποφασίζουν ποιες Κυριακές και αν και ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

  Ορίστε:
  http://www.kathimerini.gr/345207/article/epikairothta/ellada/to-wrario-leitoyrgias-twn-emporikwn-sthn-eyrwph

  Ρε παλιοψεύτες που κάνετε κατάληψη στο public και σε άλλα πολυκαταστήματα γιατί δεν πάτε στις καφετέριες να δείτε τί γίνεται;

  Και κάτι ακόμα… Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, του Αγρινίου πλήρωσαν ΌΛΟΙ δώρο Πάσχα τους εργαζομένους τους;

  Μήπως μόνο το Public θα πληρώσει τελικά δώρο Πάσχα;

  ΟΥΣΤ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.