Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Διαμαρτυρίες για την απόλυση φυλάκων από τον Νηρέα

Διαμαρτυρίες για την απόλυση φυλάκων από τον Νηρέα

Μπαράζ ανακοινώσεων δόθηκε στη δημοσιότητα για τις απολύσεις φυλάκων στις ιχθυοκαλλιέργειες Νηρέας. 

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τη Διοίκηση της εταιρείας  “να ανακαλέσει τώρα τις απολύσεις  και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας  των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς”. Υποστηρίζει πως η επιχείρηση “με προκλητικό τρόπο, επικαλούμενη ακόμα και τον άδικο χαμό του συναδέλφου το 2018 , θα δώσει τη φύλαξη  σε μεγάλη εταιρεία  security G4S  . Μετά  από τόσα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης  ξαφνικά ανακάλυψαν  ότι οι εργαζόμενοι δεν  είχαν επαγγελματισμό!”.

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαληλικού Κέντρου Αγρινίου  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τις απαράδεκτες  μεθοδεύσεις της Διοίκησης  της επιχείρησης ιχθυοκαλλιεργειών  του ΝΗΡΕΑ. Η Διοίκηση προχώρησε  στην απόλυση συναδέλφων εργαζομένων φυλάκων  με τον πρόσχημα του μη επαγγελματισμού τους. Με προκλητικό τρόπο  , επικαλούμενη ακόμα  και τον  άδικο χαμό του συναδέλφου το 2018  , θα δώσει τη φύλαξη  σε μεγάλη εταιρεία  security G4S  . Μετά  από τόσα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης  ξαφνικά ανακάλυψαν  ότι οι εργαζόμενοι δεν  είχαν επαγγελματισμό! Αντί η Διοίκηση  να πάρει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας  στην επιχείρηση  για να μην υπάρχουν ατυχήματα ,  και μάλιστα θανατηφόρα, ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους .

Η Διοίκηση του  ΝΗΡΕΑ θωρακισμένη από το καινούργιο  αντεργατικό οπλοστάσιο  που της παραχώρησε η κυβέρνηση  της Ν.Δ.  και μάλιστα σε μια περίοδο πανδημίας,  παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει  σ’ αυτές τις ενέργειες  με κύριο στόχο τη διασφάλιση  και αύξηση  των κερδών της .  Είναι   σίγουρο  ότι δε θα σταματήσουν εδώ, θα προχωρήσουν παραπέρα.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στo σωματείο  τους , να τo ισχυροποιήσουν  και μέσα από συλλογικές διαδικασίες  να αποφασίσουν  αγωνιστικά  για την αντιμετώπιση αυτών των ενεργειών  της επιχείρησης  και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση  το  Ε.Κ.Α. θα στηρίξει  με όλες του τις δυνάμεις  τις αποφάσεις τους   .

Καλεί τη Διοίκηση της εταιρείας  να ανακαλέσει  τώρα τις απολύσεις  και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας  των εργαζομένων  στους χώρους δουλειάς  (συσκευαστήριο, θάλασσα κ.λ.π ) .

Με την οργάνωση και  τον αγώνα μας μπορούμε να αποτρέψουμε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων  Νηρεύς Α.Ε. 

Οι μάσκες έπεσαν! Τα πρόσωπα αποκαλύφτηκαν !

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΝΗΡΕΑ για την απόλυση συναδέλφων φυλάκων , δίνοντας τη φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία security, με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό  των συναδέλφων, επικαλούμενοι  και καπηλευόμενοι το θάνατο συναδέλφου φύλακα το 2018 ! Τώρα το θυμήθηκαν  τον μη επαγγελματισμό μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας; Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και άδικο για τους συναδέλφους !

Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες αυτές απολύσεις.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους , είτε είναι μέλη του σωματείου είτε όχι, να δώσουν δυναμικό  «παρών» στη Γενική Συνέλευση του σωματείου που θα γίνει τη Δευτέρα 22/06/2020 στον Αστακό, ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας.

Τέλος καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν θέση ξεκάθαρη. Όποιος δεν είναι μαζί μας , είναι εναντίον μας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Νίκος Ζιώγας. Αναφέρει: 

Μετά απο πληροφορίες εργαζομένων στην εταιρεία Νηρέας, ενημερώθηκα οτι η εταιρεία πρόκειται να απολύσει εργαζομένους της και συγκεκριμένα τους φύλακες.

Ο σκοπός της εταιρείας είναι να δοθεί η φύλαξη σε εταιρεία ιδιωτών (security).

Απευθύνομαι στους υπευθύνους της εταιρείας Νηρέας Α.Ε. οτι η ενέργεια τους αυτή είναι άδικη και καταδικαστέα.

Πρίν προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες τους καλώ να πάρουν την απόφασή τους πίσω, διότι:

1ον  οι άνθρωποι που εργάζονται στην εταιρεία, έχουν οικογένειες πίσω τους με πολλές υποχρεώσεις και έχουν στηρίξει στο έπακρο την εταιρεία με την δουλειά τους.

2ον οι μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αστακού – Μύτικα έρχονται πρώτες σε όλη την Ελλάδα στην παραγωγή πληθυσμού ψαριών και αυτό οφείλεται σε όλο το δυναμικό προσωπικό.

3ον οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει χωρίς δουλειά.

Δηλώνω οτι θα είμαι δίπλα στους εργαζόμενους και θα τους στηρίξω στον δύσκολο αγώνα τους ώστε καμία οικογένεια να μην βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση.

Γιατί πίσω απο τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας τις ευθύνες τους πρίν να είναι αργά.

Με εκτίμηση

Ζώγας Νικόλαος

Δημοτικός Σύμβουλος

Με την παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.