Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Διαπραγμάτευση και…δημοσιονομικός έλεγχος για τον ΧΥΤΑ Στράτου

Διαπραγμάτευση και…δημοσιονομικός έλεγχος για τον ΧΥΤΑ Στράτου

xita3
Eξελίξεις σε δύο μέτωπα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον ΧΥΤΑ Στράτου, στους κόλπους του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Καθώς ο διαγωνισμός για τη λειτουργία κηρύχθηκε άγονος, ο Σύνδεσμός αποφάσισε να προσφύγει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί και δημοσιονομικός έλεγχος στον Φορέα.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη ,15 Μαρτίου, ήταν η καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών στα πλαίσια του διαγωνισμού «αμοιβή εργολάβου για την πλήρη λειτουργία του ΧΥΤΑ». Καθώς ωστόσο δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα θα συνεχίσει η λειτουργία από την σημερινή εταιρεία.
Ωστόσο χθες συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΣΔΑ κατά τον οποίο αποφασίστηκε η προσφυγή στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.2α του ν.4412/2016 η διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση μπορεί να χρησιμοποιείται για δημόσιες συμβάσεις έργων ,προμηθειών και υπηρεσιών ,εάν ύστερα από ανοικτή ή κλειστή διαδικασία είτε δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά ή αίτηση συμμετοχής είτε καμία από τις υποβληθείσες προσφορές ή αιτήσεις συμμετοχής δεν είναι κατάλληλη.
Για την συνέχιση της καλής λειτουργίας του έργου προτάθηκε λοιπόν η προσφυγή στην ανωτέρω διαδικασία με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος κυρίως σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και σε επίπεδο Νομού, με καταληκτική ημερομηνία προσφορών την Τρίτη 21/03/2017 και ώρα 11:00 στα γραφεία του Συνδέσμου.
Παράλληλα το ενδιαφέρον στρέφεται στις πληροφορίες πως έχει διαταχθεί δημοσιονομικός έλεγχος στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Αναμένεται δηλαδή διενέργεια τακτικής και έκτακτης επιθεώρησης από οικονομικούς επιθεωρητές που θα προβούν σε επιτόπιο και ουσιαστικό έλεγχο στις δαπάνες του.Θυμίζουμε άλλωστε πως στο παρελθόν η Κοινοπραξία που λειτουργεί τον ΧΥΤΑ είχε καταγγείλει την ύπαρξη διπλών συμβάσεων, υπόθεση μάλιστα που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί τις δικαστικές αίθουσες στο Αγρίνιο. Λεπτομέρειες πάντως για τον δημοσιονομικό έλεγχο δεν έχουν γίνει γνωστές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. jιμ

    Πολύ βρωμάει το πράγμα με τον ΧΥΤΑ. Τα καλά και συμφέροντα της ζωής ημών. ο πόλεμος για την ταμπακιέρα. Ποιός θα αρπαξει θα αρπάξει. Οι πολίτες πληρώνουν. η Δικαιοσύνη παραλειτουργεί και όλοι έιναι χαρούμενοι.

  2. Ανώνυμος

    ποιός κατήγγειλε διπλά συμφωνητικά ; η κοινοπραξία !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.