Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό ο Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς

Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό ο Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς

O Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς  διασωληνώθηκε και έχει διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Aυτή είναι τελευταία εξέλιξη γύρω από την υπόθεση της υγείας του 78χρονου Μητροπολίτη που νοσεί από κορωνοϊό και εισήχθη χθες, Τετάρτη, το απόγευμα αρχικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η διασωλήνωση του έγινε περί τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης και αφού για ώρες οι διεργασίες  στο Νοσοκομείο ήταν δραματικές καθώς αφενός οι ιατροί έκριναν αναγκαία  τη διασωλήνωση του, αφετέρου  ο ίδιος την αρνείτο επίμονα.

Δεν είναι κρυφό πως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που είναι ανεμβολίαστος,  υπήρξε αρνητικός εξ αρχής στο να εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα παρά τις εισηγήσεις ιατρών και εκκλήσεις οικείων του.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δεν επέτρεψε τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου τελικώς διακομίστηκε χθες. Εκεί του χορηγήθηκε οξυγόνο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του .

Στην πορεία όμως οι γιατροί κατέληξαν στην άποψη πως τα δεδομένα επιβάλλουν διασωλήνωση και τότε ξεκίνησε ένας νέος κύκλος «διαβουλεύσεων» έχοντας παράλληλα ειδοποιηθεί το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να είναι σε ετοιμότητα. Φέρεται να ήταν θέληση των οικείων του να διακομιστεί στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο Μητροπολίτης νόσησε από κορωνοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ενώ αρχικώς η κατάσταση του ήταν σταθερή τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και πτώση οξυγόνου.

«Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό», ανέφερε η Μητρόπολη που εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

15 Σχόλια

 1. Εθελοντής

  Ο Κύριος να του χαρίσει ταχεία ανάρρωση, υγεία και μακροημέρευση κοντά στο ποίμνιό του.

 2. Κλικ

  Να γίνει καλά ο άνθρωπος, αλλά το θέμα είναι εξοργιστικο. Οι άνθρωποι που παρέσυρε, δεν είχαν αυτή την προνομιακή μεταχείριση να φτάσουν ως τον ευαγγελισμό. Επίσης αν δεν ήθελε να διασωληνωθει, γιατί δεν υπέγραφε; Μήπως ήθελε τελικά; Περαστικά, αλλά πρέπει να δώσει πολλές εξηγήσεις…

 3. Μιλτος

  Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια κ. Κλικ.
  Δεν γνωρίζεις ούτε σε ποιον άνθρωπο αναφέρεσαι ,ούτε ποιά ήταν η στάση του για τον covid.
  Ποτέ δεν παρότρυνε κάποιον είτε να εμβολιαστεί είτε να μην εμβολιαστεί.
  Το πρόβλημα για όλους ,όσους στάζουν μίσος και χολή για τον Άγιο Δεσπότη μας είναι ότι αρνήθηκε να γίνει πλασιέ των φαρμακευτικών και να συναινέσει στην στέρηση του μεγαλύτερου δώρου που έκανε ο Θεός στον άνθρωπο.
  Αρνήθηκε την στέρηση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
  Δυστυχώς η σημασία της λέξεως αυτής έχει χαθεί στην χώρα όπου ποταμοί αιμάτων χύθηκαν για να κερδηθεί.
  Προσευχόμαστε ο Κύριος να μας επιτρέψει να έχουμε τον Ποιμενάρχη μας κοντά μας.

 4. Κλικ

  Η προπαγάνδα είναι πάγια τακτική σας βλέπω. Πριν λίγες μέρες το περιβάλλον του διέψευδε τα δημοσιεύματα περί νόσησης. Μήπως τώρα θα διαψεύσει και τα περί προνομιακής μεταχείρισης; Διαβάζω είναι σε εξειδικευμένη μονάδα του Ευαγγελισμού. Στα χωράφια της επιστήμης δεν χωράνε προσωπικές απόψεις και μαγγανείες.

 5. Κλικ

  Αγαπητέ Μίλτο,
  μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις του το Πάσχα ότι ο Θεός δεν επιτρέπει να κολλήσεις στον οίκο του, κλπ. Αυτή ήταν η στάση του για τον COVID. Κοντή μνήμη έχετε νομίζω. Βέβαια τώρα θα μου πεις, μπορεί να το κολλησε εκτός εκκλησίας. Εκτός εκκλησίας δεν έχει σήμα;

 6. Γιαννης

  Δυστυχώς Μίλτο μου έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα. Το μεγαλύτερο δώρο που έκανε ο Θεός σε εμάς είναι η ΖΩΗ ! Και σε εμάς τους κοινούς θνητούς μας έδωσε το δικαίωμα και την υποχρέωση να την προστατέψουμε. Για το μητροπολίτη μας δεν θέλω να πω κάτι γιατί είμαι πολύ λίγος για να εκφράσω άποψη. Όμως όλοι οι υπόλοιποι έχουμε παρανοήσει και στο τέλος κυνηγάμε την ουρά μας.
  Η ίδια η εκκλησία μας έχει γιατρούς αγίους και ποτε δεν ήταν ενάντια στην ιατρική , τα εμβόλια και την επιστήμη. Γιατί πολύ απλά η ΖΩΗ κα η ΥΓΕΙΑ είναι το μεγαλύτερο θαύμα που μας έδωσε και μας δίνει ο Κύριος.
  Τώρα αν εμείς, θέλουμε να ήμαστε ξεροκέφαλοι και να πάμε ενάντια στη λογική τότε δεν φταίει κανείς.
  Γιατί όπως κάποιος αντιδρά που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο και κάνει την προσευχή του , δεν προσέχει και θεωρεί ότι ο Θεός θα το προστατέψει (αγγίζοντας το υπερβατικό από τη μία αλλά και ένας ”εκβιασμό” προς το θεϊκό από την άλλη) έτσι και ένας απλός εμβολιασμένος , θα κάνει το εμβόλιό του χωρίς πολλές σκέψεις στηριζόμενος στην επιστήμη από τη μία και κάνοντας την προσευχή του από την άλλη για να είναι σιδερένιος.
  Υ.Σ Μην ψάχνεις την αλήθεια σε δύσκολα μονοπάτια Μίλτο . Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά με τον μητροπολίτη αλλά και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

 7. Aklik

  κ. Μίλτο έχετε δίκιο. Η ευθύνη είναι όλη των γιατρών που θέλουν σώνει και ντε να τον περιθάλψουν όπως ορίζει η τέχνη και η επιστήμη τους. Αλλά μου φαίνεται ότι και ο Μητροπολίτης, σαν να φοβήθηκε και σαν να μην είχε και πολλή εμπιστοσύνη στην σχέση του με τον Κύριο. Μας κατατρόμαξαν βραδιάτικα οι καμπάνες χθες, για να προσευχηθούμε όλοι μαζί, μπας και γλυτώσει. Εγώ βέβαια δεν κατάλαβα, αν έπρεπε να προσευχηθώ για να γλυτώσει από τους γιατρούς ή από μια ανύπαρκτη ίωση. Γιαυτό προσευχήθηκα και για τα δύο, κι όποιο του χρειαστεί.

 8. Σοφία

  Εμείς νομίζαμε πως αρνείται τη νοσηλεία αλλά αυτός καθυστερούσε γιατί δεν μπορούσε να διαλέξει πού θέλει να πάει . Αφού του άφηναν επιλογή καλά έκανε. Αλίμονο στους άλλους που τους κατανέμει το σύστημα χωρίς επιλογές. Και τι έγινε; Κάποιος Αθηναίος μπορεί να χρειαστεί να διακομιστεί στην επαρχία γιατί ο δεσπότης ήθελε το κρεβάτι στην πρωτεύουσα. Σιγά….

 9. Βασίλης

  Το λυπηρό είναι που φεύγουν οικογένειαρχες με μικρά παιδιά επειδή τις μεθ τις κρατάνε για κάποιους α που εδώ και χιλιάδες χρόνια εκμεταλευονται τον φόβο του ανθρώπου για μια ανώτερη δύναμη που θα τους τιμωρήσει αν δεν υπακουν στις εντολές των απεσταλμένων του. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα να αδειάσει και η θέση για κανένα δυστηχο της ζωης

 10. Νίκος Παλια-ντζής

  «Μίλτος» το ψέμα είναι αμάρτημα…

 11. δυστυχισμένος πιστός

  Το μόνο σωστό που είπες αγαπητέ Μίλτο είναι το “η ημιμάθεια χείρων της αμαθείας” ! ! ! Συμφωνούμε, μόνο που εσύ θέλεις διακόσια χρόνια να γίνεις έστω ημιμαθής! Τώρα είσαι ένα φανατικό κούτσουρο, τυφλό, ασεβές προς την υπέρτατη επιστήμη που λέγεται Ιατρική,άξεστο, απαίδευτο, (μεγαλύτερη αξία η ελευθερία από την αξία της ζωής), κοινωνικά επικίνδυνο και αξιολύπητο ! ! ! Ένας δοκησίσοφος μπούφος! ! !
  Μία μόνο ερώτηση: Υπάρχει καταστροφικότερος φανατισμός από τον Θρησκευτικό τοιούτο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Καλή ανάρρωση στον Μητροπολίτη μας.

 12. Μιλτος

  Αν υπάρχει κάποια δήλωση του Μητροπολίτη μας στην οποία ζητάει από τους πιστούς να μην εμβολιαστούν θα ήθελα να τη δω.
  Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα και ειδικά τις ύβρεις του δυστυχισμένου πιστού έχω να πω ότι πάντα η ελευθερία προκαλούσε αποστροφή σε ανθρώπους σαν αυτόν.
  Τ’ελος

 13. δυστυχισμένος πιστός

  Είσαι χειροπόδαρα δεμένος από την τύφλα του θρησκευτικού σου φανατισμού και έχεις την αφροσύνη να μιλάς εσύ Μίλτο για ……”ελευθερία”! Έχεις άγρια μεσάνυχτα για το πραγματικό περιεχόμενο της λέξεως! Είσαι άθλια προσκολλημένος στην τύφλα σου και τολμάς να επικρίνεις τον άλλον για αποστροφή, έτσι φασιστικά και αυθαίρετα, λες και είσαι ο Βούδας, αντί να κοιτάξεις την άβυσσο της ασχετοσύνης σου και της αθλιότητας σου! Βγάλε τις παρωπίδες σου, ξέπλυνε τις τσίμπλες σου, γράψου στην πρώτη Δημοτικού, ντύσου κάτι να σκεπάσεις την πνευματική σου γύμνια και πάψε να αδολεσχείς αφρόνως και ανοήτως! Συνεννοηθήκαμε κ. Μιλτιάδη;

 14. Καλιακατσου Αθηνά

  Συμφωνώ απολύτως!
  Ανθρώπινος και πολιτισμένος ο λόγος σου!!!! Πρέπει να ακούγονται τέτοιες φωνές!!!!

 15. Αριστερος Ψαλτης

  Μιλτο ριξε μια ματια στο κωδικα του Ιουστινιανου και του θεδοσιου,να δεις τον προσδιορισμο της ελευθεριας,α ξεχασα και στο τι εκανε στις 14000 βουλγαρους ο βασιλης ο βουλγαροκτονος και ποσους σκοτωσε και πως ο μικρος κωσταντινος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.