Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Διασυνδεόμενα νοσοκομεία χωρίς… συνεννόηση

Διασυνδεόμενα νοσοκομεία χωρίς… συνεννόηση

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία αυξήθηκαν απότομα (42 σήμερα) όπως και οι εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη στοιχείο που προβληματίζει για την κατάσταση γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Η ασυνεννοησία μεταξύ αρμοδίων σε υγειονομικό επίπεδο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, προκύπτει χάσμα μεταξύ των διοικήσεων των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου με την ευθύνη βέβαια και σε αυτό το ζήτημα να βαραίνει πρωτίστως την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει ο κατάλληλος συντονισμός για την κατανομή των ασθενών στα δύο νοσοκομεία του Νομού

Για τη μεταφορά μάλιστα σήμερα ενός ασθενούς από Μεσολόγγι  στο Αγρίνιο απαιτήθηκε παρέμβαση του  Υπέαρχη σε ρόλο μεσάζοντα .

Χθες επρόκειτο στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Αγρινίου να υπάρξει συνάντηση των Επιτροπών Λοιμώξεων των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων η οποία ωστόσο δεν έγινε καθώς η ….αποστολή του Μεσολογγίου δεν εμφανίστηκε.

Υγειονομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως είναι εφικτό το Νοσοκομείο Μεσολογγίου να αναπτύξει περισσότερες από τις εννέα κλίνες για ασθενείς Covid ώστε να μην πιέζεται το νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου.

Αυτά βέβαια είναι ζητήματα που οφείλει να λύσει η 6η ΥΠΕ. Αλλά μέχρι τώρα η αλήθεια είναι πως δεν έλυσε κανένα σοβαρό πρόβλημα…

Έφθασε μέχρι και ο δήμαρχος Αγρινίου να στέλνει επιστολές στον Υπεάρχη για να του προτείνει χώρους στην πόλη που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα καθώς με μόνο δύο άφησαν οι (αν)αρμόδιοι το αστικό κέντρο των 100.000 κατοίκων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Avonimos

    Και πότε ήταν διασυνδεόμενα τα δύο Νοσοκομεία!!!!! Πότε!!!!! ΠΌΤΕ….. ΓΙΑΤΊ ΟΜΩΣ; Όλοι στην Ελλάδα το παίζουν Καπετάνιοι όταν ασκούν Διοίκηση. Ασυνεννοησία χαρακτήρων!!!! Ίσως….. Ποιος ξέρει; Μόνο αυτοί ξέρουν!!!! Ή μήπως φταίει η Κεντρική Εξουσία; Ίσως….. Ποιος ξέρει!!!! Αλλά για τα 3000 € το μήνα όλοι πρώτοι στο ΑΤΜ. Ε Λ Λ Α Δ Α 2021 – 2026 Και ο Κοσμάκης κλεισμένος στο καβούκι του, μασκοφόρος, και περιμένει τι του επιφυλάσσει η Τύχη του!!!!! Γιατί από τύχη ψευτοζούμε. Ότι θέλει ο Θεός από εδώ και πέρα. Δοκιμασία παγκόσμια είναι και όσοι λαγαρίσουμε!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.