Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Διάβημα της Λαϊκής Ενότητας στη ΔΕΗ Αγρινίου: 700 σπίτια στην πόλη χωρίς ρεύμα

Διάβημα της Λαϊκής Ενότητας στη ΔΕΗ Αγρινίου: 700 σπίτια στην πόλη χωρίς ρεύμα

Έλαβαν χώρα χθες, Παρασκευή, 9/11/2018, οι περιοδείες, που διοργάνωσε η οργάνωση της Λαϊκής Ενότητας στο Αγρίνιο.Το κλιμάκιο της ΛΑΕ περιόδευσε στη ΔΕΗ, , στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στο Δημαρχείο. Επικεφαλής του κλιμακίου ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη στη ΔΕΗ τα στελέχη της ΛΑΕ συνομίλησαν με εργαζόμενους και πολίτες που περίμεναν να επανασυνδέσουν τις κομμένες συνδέσεις τους για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
Προέβη μάλιστα το κλιμάκιο της ΛΑΕ σε διάβημα στον τοπικό Διευθυντή της ΔΕΗ, από τον οποίο ζήτησε να σταματήσει να δίνει εντολές για την αποκοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα φτωχοποιημένα λαϊκά νοικοκυριά και να τα διευκολύνει να αποπληρώσουν τις οφειλές τους με μικρή ή μηδενική προκαταβολή και πολλές δόσεις.
Ανάφεραν μάλιστα ότι “είναι απαράδεκτο στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου να έχουν γίνει 5.500 αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σ’ ένα χρόνο και αυτή τη στιγμή 700 σπίτια στην πόλη να βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και οι οικογένειες που κατοικούν σε αυτά να ζουν με συνθήκες που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω”. Πρότειναν στον διευθυντή της ΔΕΗ να συναντιέται με τον σύλλογο «Δικαίωμα στη ζωή», ώστε να ενημερώνεται για περιπτώσεις φτωχοποιήμένων και ανήμπορων οικογενειών για να μη τους διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο και αποδέχτηκε, αλλά θα κριθεί στην πράξη.
Μετά την περιοδεία στη ΔΕΗ ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση: «Οι διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους σε όλη τη χώρα, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω οικονομικής ανέχειας, συνιστούν ακραία αντικοινωνική πρακτική της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ.
Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, για να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, στους περισσότερους αποβαίνει άκαρπη, γιατί τους ζητούν προκαταβολή 30% έως 40%, ταυτόχρονη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών και τους δίνουν συνήθως μόνο μέχρι 12 δόσεις.
Ζητάμε να σταματήσει αυτό το αίσχος. Να σταματήσουν να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε φτωχοποιημένους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας συνανθρώπους μας. Να τους παρέχουν γενναίες ρυθμίσεις των οφειλών τους και την αναγκαία περίοδο χάριτος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν. Ταυτόχρονα να σταματήσει άμεσα η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να γίνουν πιο φτηνά τα τιμολόγιά της, που έχουν υπερδιογκωθεί για να διευκολυνθεί το ξεπούλημά της.
Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κάθε τρόπο, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας, να έχουν φτηνή και επαρκή πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα, που πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες σε αυτή την κατεύθυνση του συλλόγου «δικαίωμα στη ζωή» στο Αγρίνιο, καθώς και της ομάδας αποκατάστασης του κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Μπραβο πραγματικοι ενεργοι πολιτες που παλευουν για τους φτωχους

  2. Demi

    Πρωην δεξιοι και πασοκοι επαγκελματιες συνδικαλιστες αντι για καθηγητες σε σχολειο και αλλοι που καινε λαδια.Φεραν το Στρατουλη και κατι τρεχει στα γυφτικα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.