Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Διαβούλευση τέλος επί της μελέτης για την ανάπλαση του Πάρκου

Διαβούλευση τέλος επί της μελέτης για την ανάπλαση του Πάρκου


Έλαβε χώρα σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο η εκδήλωση με την οποία ολοκληρώθηκε η διαβούλευση επί της διαχειριστικής μελέτης για την ανάπλαση του Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου.
5Η διεξοδική συζήτηση, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Δημήτρη Τζιώλη, διεξήχθη παρουσία του Θεοχάρη Ζάγκα (Καθηγητή Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.) και συνεργατών του που ανέλαβαν να καταρτίσουν τη μελέτη η οποία και παρουσιάστηκε αρχικώς την 29η Μαρτίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο.
Με βάση αυτή τη μελέτη ακολούθησε δημόσια διαβούλευση έως τις 20 Απριλίου . Η συμμετοχή στη διαβούλευση δεν ήταν μεγάλη ωστόσο υποβλήθηκαν 12 προτάσεις φορέων – πολιτών. Συγκεκριμένα, προτάσεις υποβλήθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων «Ανατροπή Τώρα» και «Ανυπότακτο Αγρίνιο», το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και ελάχιστους πολίτες.
Το ΤΕΕ είχε εκφράσει αρκετές ενστάσεις επί της μελέτης ωστόσο σήμερα ο πρόεδρος του Στυλιανός Μπλέτσας έδειξε ικανοποιημένος για το γεγονός πως υπήρξε διαβούλευση, που υιοθετήθηκαν κάποιες προτάσεις και εξέφρασε εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή και στους μελετητές.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, υιοθετήθηκαν προτάσεις σχετικά με την αφαίρεση της τσιμεντένιας δεξαμενής στο βόρειο τμήμα του πάρκου, την προσβασιμότητα σε ΑμεΑ της παιδικής χαράς, δημιουργίας μητρώου δένδρων, άρδευσης με την υπάρχουσα (ή νέα) γεώτρηση και όχι με πόσιμο νερό , επαρκούς φωτισμού. Επίσης η διατήρηση της περίφραξης, της δημιουργίας λόφου θέασης κοντά στην τεχνητή λίμνη και να επενδυθούν με υδατοπερατό σκυρόδεμα οι διαδρομές για την πρόσβαση του πάρκου από οχήματα για πυρόσβεση κλπ.
Η αποδοχή της μελέτης θα αποτελέσει αντικείμενο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το επόμενο διάστημα ενώ σκοπός είναι το έργο της ανάπλασης να δημοπρατηθεί μέχρι το φθινόπωρο.
Διαβάστε αναλυτικά τις απαντήσεις επί των προτάσεων-παρατηρήσεων που κατατέθηκαν στη διαβούλευση:3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.