Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Mητρόπολη: λόγω αύξησης κρουσμάτων θα εορτάσει χωρίς πιστούς η Παναγία Ελεούσα Κλεισούρας

Mητρόπολη: λόγω αύξησης κρουσμάτων θα εορτάσει χωρίς πιστούς η Παναγία Ελεούσα Κλεισούρας

Ως γνωστόν εορτάζει την πρώτη Παρασκευή μετά την Ανάσταση, η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας Ελεούσης) Κλεισούρας .

Λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθεί η προσκύνηση των πιστών, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια έρχεται μετά τη μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή και αφού προηγουμένως επί της ουσίας οι ακολουθίες του Πάσχα στην ευρύτερη περιοχή τελέστηκαν χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να ακολουθούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η σχετική ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας:

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στην Κλεισούρα Αιτωλικού Μεσολογγίου, όπου κάθε χρόνο από την Πέμπτη της Διακαινησίμου έως την Κυριακή του Θωμά η προσέλευση των πιστών είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το προσκύνημα.

Λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της δημόσιας υγείας και την προφύλαξη από τον κορωνοϊό, αλλά και της αυξήσεως των κρουσμάτων στην περιοχή, δεν θα πραγματοποιηθεί η προσκύνηση των πιστών στην «Αγία Ελεούσα».

Καλούνται οι πιστοί χριστιανοί να αρκεσθούν στην τιμή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στον πλησιέστερο ενοριακό τους ναό, λαμβάνοντας τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου, αφού η Παναγία μας ουδέποτε αρνήθηκε την προσφορά της αγάπης της και των πρεσβειών της για κάθε θαυματουργική επέμβαση του Κυρίου μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.