Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στο Αγρίνιο: ακόμη η επιτροπή να πιστοποιήσει την καταλληλότητα των νέων αιθουσών

Η ομαλή μετάβαση σε αυτό το νέο τοπίο δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς απαιτεί τη σωστή προετοιμασία των αρμοδίων αρχών και της εκπαιδευτικής κοινότητας ειδικά για την περιοχή του Αγρινίου όπου παραμένουν τα προβλήματα σχολικής στέγης, κυρίως στα νηπιαγωγεία, τομέας στον οποίο σοβαρός σχεδιασμός δεν έγινε τα τελευταία χρόνια.

Το agrinionews.gr μίλησε για το ζήτημα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου Ηλία Παπαχρήστο και κάποια από τα λεγόμενα του προκαλούν προβληματισμό.

Οι αίθουσες είναι έτοιμες και η μοναδική εκκρεμότητα είναι ότι δεν έχει περάσει ακόμη η αρμόδια επιτροπή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου για να πιστοποιήσει την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων“, απαντά ο κ. Παπαχρήστος στο ερώτημα εάν οι νέες αίθουσες είναι έτοιμες για να υποδεχτούν τα προνήπια. “Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση. Γι’ αυτό και εμείς θα στείλουμε ένα έγγραφο στο δήμο σήμερα κιόλας με το οποίο θα ζητήσουμε- λόγω του κατεπείγοντος του θέματος- να περάσει η επιτροπή από τις αίθουσες όσο το δυνατό γρηγορότερα για να μην υπάρξουν προβλήματα“, προσθέτει.

Στο ερώτημα εάν γενικότερα είναι όλα έτοιμα για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή, ο κ. Παπαχρήστος απαντά τα εξής:”Η θέση του συλλόγου μας είναι πως θα έπρεπε σταδιακά να ενταχθούν σε βάθος τριετίας τα προνήπια στο πρόγραμμα της προσχολικής αγωγής, έτσι ώστε να υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Πέρυσι θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει αυτό, αλλά ήταν αρνητική η απάντηση του Δημάρχου Αγρινίου και δεν προχώρησε το θέμα. Η στάση του Δήμου ήταν εμμονική και πατούσε στη θέση της ΚΕΔΕ που ήταν επίσης αρνητική. Φέτος θα ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα και έχουν δημιουργηθεί κάποιες παραπάνω αίθουσες για να υποδεχθούν τα προνήπια. Το κακό είναι ότι τα τελευταία χρόνια, ίσως και με ένα μερίδιο ευθύνης της δικής μας κοινότητας, δεν έχουμε κάτσει σε ένα τραπέζι με την Δημοτική Αρχή να συζητήσουμε ουσιαστικά για να βρεθούν κάποιες λύσεις σε ορισμένα προβλήματα».

Ερωτώμενος για το αν τα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα που θα έπρεπε να λυθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η απάντηση του κ. Παπαχρήστου είναι η εξής: “Τα σχολεία αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα και- για να μην είμαστε άδικοι- έχουν γίνει κάποιες εργασίες από την Δημοτική Αρχή. Πέρυσι υπήρξε και το θέμα της ένταξης κάποιων κτιρίων σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κάτι που τελικά δεν συνέβη με τον Δήμο και την Περιφέρεια να πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Εμείς θέλουμε να είμαστε αρωγός σε όποια θετική πρωτοβουλία για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και δεν θέλουμε να πάρουμε θέση για το ποιος μπορεί να έφταιγε“.

Τα ανωτέρω αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών της περιοχής του Αγρινίου ωστόσο είναι πανθομολογούμενο ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον προγραμματισμό για την κατασκευή νέων κτιρίων για νηπιαγωγεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.