Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός: Διευκρινήσεις Τσιόδρα για το εάν πρέπει να φοράμε μάσκες

Κορωνοϊός: Διευκρινήσεις Τσιόδρα για το εάν πρέπει να φοράμε μάσκες

Στην χρήση μάσκας από όλους αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο για τον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως «το ερώτημα είναι εάν θα μπορούσαν να φορούν όλοι. Ο ΠΟΥ συστήνει να μη φορούν μάσκες εκτός εάν φροντίζουν άρρωστο ή είναι οι ίδιοι άρρωστοι» και συνέχισε λέγοντας πως «Η χρήση μασκών προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Μια χρήση μάσκας δεν αναιρεί το βασικό μέτρο της αποστασιοποίησης».

Παράλληλα, κάλεσε τους Έλληνες σε ομοψυχία καθώς «τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες αποδίδουν, αλλά είναι ένας ιός που ταχύτατα διασπείρεται. Τα μέτρα έχουν αποτρέψει 52.000 έως 120.000 θανάτους. Είναι κριτικής σημασίας να παραμείνουν τα μέτρα σε ισχύ».

«Δεν έχουμε κάτι καλύτερο στα χέρια μας, δεν θέλουμε την κορύφωση να έρθει σύντομα και το σύστημα υγείας να μπορεί να ανταπεξέρχεται». Νωρίτερα είχε ανακοινώσει 82 νέα κρούσματα, 1314 συνολικά. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 7 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 49.

Πηγή: dikaiologitika.gr

COVID—19

Η εξάπλωση της νόσου στην Ελλάδα και στον κόσμο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.