Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Διεξοδική συζήτηση Βορίδη με τους ελαιοπαραγωγούς Αιτωλικού

Διεξοδική συζήτηση Βορίδη με τους ελαιοπαραγωγούς Αιτωλικού

Για ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της ελαιοπαραγωγής κάνει λόγο ο   Σύλλογις Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού.

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 30/07/2020   και κατά τη διάρκεια της συζήτησης  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Ακρίδας και ο Γραμματέας Κώστας Χάσκος , τόσο δια ζώσης όσο και με λεπτομερές υπόμνημα αναφέρθηκαν στο σύνολο των θεμάτων που απαιτούν άμεσης παρέμβασης εκκινώντας φυσικά από το φλέγον θέμα των αδιάθετων ποσοτήτων της ελιάς και στη συνέχεια αναφερθήκαμε στον ΕΛΓΑ και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του, στα γραφειοκρατικά θέματα που αφορούν τους εργάτες γης, στις παράνομες «ελληνοποιησεις» ελιάς αλλά και στην ανάγκη για έκτακτη ενίσχυση των παραγωγών, όπως συνέβη και με άλλους κλάδους στο πλαίσιο της πανδημίας.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Μαυρομμάτης, με την ιδιότητα του ως μέλος του συλλόγου  αλλά και για να συνδράμει  στην υποστήριξη των αιτημάτων των ελαιοπαραγωγών  καθώς ως γνωστών δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα.

Αν και ήταν προγραμματισμένη μια σύντομη συνάντηση εργασίας εντούτοις εντούτοις εξελίχθηκε σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση που διήρκησε επί μακρόν καθώς ο υπουργός, ιδιαίτερα ενημερωμένος να επισημάνουμε-επιθυμούσε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τα ζητήματα που μας απασχολούν όσο και για τις λύσεις που εκτιμούμε ότι θα πρέπει δοθούν. Σας παράδειγμα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την πρότασή μας για την απόσυρση ελαιοκαρπού, ο οποίος ιδιαίτερη την φετινή δύσκολη συγκυρία είναι δύσκολο να διατεθεί.

Η συνάντηση με τον κ. Βορίδη έγινε στο πλαίσιο των ενεργειών του συλλόγου μας για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας. Εκτίμησή μας είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει την γνώση και την διάθεση να βοηθήσει τον σφοδρά πληττόμενο κλάδο της βρώσιμης ελιάς. Εμείς ως Σύλλογος θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί για τις οικογένειές μας αλλά και για την πατρίδα μας”, αναφέρει ο Σύλλογος.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.