Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Αγρινίου : «Στη δίκη έπρεπε να είναι οι γονείς και όχι οι μαθητές» (βίντεο)

Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Αγρινίου : «Στη δίκη έπρεπε να είναι οι γονείς και όχι οι μαθητές» (βίντεο)

Πολύς λόγος έγινε τις περασμένες ημέρες στο Αγρίνιο για την υπόθεση των εννέα μαθητών του 1ου (Παπαστρατείου) Γυμνασίου Αγρινίου που κατηγορήθηκαν για τις καταλήψεις του 2020 και δικάστηκαν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου.

Στους μαθητές επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης αλλά και της επίβλεψης της επιμέλειας κάποιων από Επιμελήτρια της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Η υπόθεση συζητήθηκε ευρέως στην τοπική κοινωνία αλλά και στα social media ως προς τη στάση της διευθύντριας του Γυμνασίου. ΚΚΕ-ΚΝΕ και «Ανυπότακτο Αγρίνιο» εξάλλου εξέδωσαν αιχμηρές ανακοινώσεις ενώ και η Β΄ΕΛΜΕ αντέδρασε έντονα.

Η κυρία Δέσποινα Γεωργιάδη (η διευθύντρια) μάλιστα μίλησε και σε τηλεοπτική εκπομπή (στο ΙΟΝΙΑΝ ΤV) και επέμεινε στη στάση της (προσέφυγε στη δικαιοσύνη) .

Επι της ουσίας η διευθύντρια επέμενε πως προκλήθηκαν φθορές και σημειώνει πως από 22/9/2020 έως 16/10/2020 κάποιοι έβαζαν αλυσίδες στην είσοδο ενώ μέσα δεν βρισκόταν κανείς. Η μέρα ωστόσο που πυροδότησε τις καταστάσεις ήταν αυτή που εξωσχολικοί και μαθητές έκλεισαν την πόρτα με συρματοπλέγματα.

Απέρριψε πως οι μαθητές που εμπλέκονται είχαν διεκδικητική διάθεση τονίζοντας πως ήταν μόλις εννέα από τους 300 και πως δεν ακολούθησαν καμιά δημοκρατική διαδικασία. Υποστήριξε μάλιστα πως είχε γίνει την 16η Οκτωβρίου 2020 σύσκεψη με γονείς, καθηγητές, αντιδήμαρχο και εκπροσώπους των μαθητών όπου και απορρίφθηκε η κατάληψη.

«Αν βρείτε φωτογραφία με περισσότερα από πέντε άτομα να μου το πείτε» είπε χαρακτηριστικά για τη συγκέντρωση ατόμων έξω από το Δικαστήριο ενώ για τις αντιδράσεις είπε πως «κάποιοι έχουν τους λόγους τους».

Εξήρε τη στάση των μαθητών στη δίκη καταλήγοντας χαρακτηριστικά πως «έπρεπε να είναι εκεί οι γονείς και όχι τα παιδιά»

«Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο», λέει ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ 

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας που επισήμανε πως είναι απαράδεκτο μαθητές να προσάγονται στην Αστυνομία στη Δικαιοσύνη.

«Όταν το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει τότε εμφανίζονται τέτοια προβλήματα», σημείωσε αν και πρόσθεσε πως οι καθηγητές και η Β΄ΕΛΜΕ δεν είναι υπέρ των καταλήψεων.

«Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας, με εκπαιδευτικούς και μαθητές και κοινωνικούς λειτουργούς », σημείωσε ο κ. Τσούκας κάνοντας αναφορά και στη χρησιμότητα της Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) που έχουν πολλά σχολεία.

Πάντως αποδέχτηκε πως με τους εν λόγω μαθητές η Β΄ΕΛΜΕ δεν ήρθε σε επαφή λόγω της καραντίνας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Λογικός

  Αν δεν κάνω λάθος το όλο θέμα έλαβε τέλος. Τώρα ποιος ο λόγος που η κυρία βγαίνει στα κανάλια κ το συνεχίζει κ γιατί εκτός από τους μαθητές δεν έκανε μήνυση κ στους γονείς?

  Υ. Γ. Μάλλον η δημοσιότητα είναι γλυκιά…

 2. Παναγιωτης

  Μπράβο της που το έφτασε μέχρι τέλους απέναντι σε όλη αυτή τη σάπια νοοτροπία ότι μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να κλείσω ένα σχολείο και να προκαλέσω φθορές με το έτσι θέλω, χωρίς να τηρηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία. Και πάλι μπράβο της!

 3. ΛΕΜΑΡΑ

  Μπράβο της. Εάν γινόταν από χρόνια αυτό, δεν θα φθάναμε στο σήμερα που δεν λογαριάζουν τίποτα και διαλύουν δημόσιες περιουσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.