Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Διοικητής Νοσοκομείου Αγρινίου: αοριστίες και λάσπη από συνδικαλιστές για να αποτρέψουν παρεμβάσεις

Διοικητής Νοσοκομείου Αγρινίου: αοριστίες και λάσπη από συνδικαλιστές για να αποτρέψουν παρεμβάσεις

mixalisEφ΄όλης της ύλης απάντηση έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δ.Μιχάλης στις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν χθες από το Σωματείο Εργαζομένων. Η απάντηση δόθηκε μέσω του προφίλ του στο facebook χωρίς να κοινοποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης. Για λόγους στοιχειώδους δεοντολογίας το agrinionews.gr την αναδημοσιεύει.
Ο κ. Μιχάλης είναι ιδιαίτερα καυστικός χαρακτηρίζοντας «λυπηρό συνδικαλιστές που έπρεπε να προασπίζονται την προαγωγή των λειτουργιών, να αντιδρούν οργίλα σε κάθε προσπάθεια να φύγει η καθεστηκυία νοοτροπία περί κέντρων εξουσίας που ελέγχουν το χώρο». Κάνει λόγο για συνδικαλιστικό «πόνημα» που με αοριστίες προσπαθεί να ρίξει λάσπη και να δημιουργήσει αίσθημα ηττοπάθειας και να αποτρέψει τις επιχειρούμενες παρεμβάσεις».

Αναλυτικά η απάντηση του Διοικητή Δ.Μιχάλη:
«Όταν το νέο αποδεικνύεται πιο παλιό από το παλιό»
Χθες είδε το φώς της δημοσιότητας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των εργαζομένων του νοσοκ. Αγρινίου, τιτλοφορούσα «Όταν το νέο αποδεικνύεται πιο παλιό από το παλιό»
Επί αυτού επισημαίνω ότι είναι λυπηρό συνδικαλιστές που έπρεπε να προασπίζονται την προαγωγή των λειτουργιών, να αντιδρούν οργίλα σε κάθε προσπάθεια να φύγει η καθεστηκυία νοοτροπία περί κέντρων εξουσίας που ελέγχουν το χώρο.
Και το ότι η αφαίρεση ρόλων από ομάδες τέτοιες είναι η αιτία του πολέμου, είναι ευκόλως ορατό, όταν δεί κανείς ότι πρόκειται για μία καταγγελία, γεμάτη από αφορισμούς, χωρίς να τολμά να ονοματίσει έστω και μία πράξη.
Και είναι κρίμα όταν ο συνδικαλισμός που αποτελεί (στην υγειά του έκφανση) μοχλό ανάπτυξης των λειτουργιών και των δικαιωμάτων, να γίνεται δεκανίκι των «αυλών».
Δυστυχώς έως και χθές κέντρα εξουσίας –όπως συχνά και τα σωματεία- καθόριζαν το «παιχνίδι» στο δημόσιο σύστημα υγείας. Σήμερα, δυστυχώς ή ευτυχώς, στη Ν.Μ. Αγρινίου τα κέντρα αυτά δεν έχουν εξουσία. Και αυτό τα εξαγριώνει και το μόνο όπλο που μένει είναι σπασμωδική και οργίλα αντίδραση.
Στο πνεύμα αυτό και η παρούσα ανακοίνωση.
Είναι λυπηρό τα συνδικαλιστικά όργανα, αντί να διεκδικούν ρόλο στη διαμόρφωση θέσεων, προτάσεων, στάσεων στη δημόσια υγεία, να διεκδικούν ρόλο συν-διοίκησης και μάλιστα με τόσο χαμερπή και συκοφαντικό τρόπο, απαξιώνοντας ένα θεσμό –αυτό του συνδικαλισμού- που πολλοί υπηρετήσαμε, ακόμη και με προσωπικό κόστος.
Ας δούμε λοιπόν το συνδικαλιστικό «πόνημα» που με αοριστίες προσπαθεί να ρίξει λάσπη και να δημιουργήσει αίσθημα ηττοπάθειας και να αποτρέψει τις επιχειρούμενες παρεμβάσεις στην νέα (πιο παλιά και από την παλιά κατά την εκτίμησή τους) διοίκηση.
Ας ονοματίσω λοιπόν εγώ τις πράξεις που φωτογραφίζουν και παραποιούν, χωρίς να τολμούν να τις ονοματίσουν:
Αναφέρεται σε “Άρνηση να μιλήσει (ο διοικητής) με το ΔΣ. του Σωματείου”.
Άπειρες είναι οι ώρες συνομιλιών που έχουν προηγηθεί. Άρνηση υπήρξε στο να δεχτώ τις υποδείξεις για συγκεκριμένα άτομα στο αποφασισμένο rotation που και οι ίδιοι δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν τη σκοπιμότητά του. Να ισχύει λοιπόν, αλλά, ώπ κύριε διοικητά, όχι και για τα δικά μας παιδιά !! Και όπως το θέλουμε εμείς !! Και για αυτούς που θέλουμε εμείς !!
“Ελλιπής ή καμία συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες”
– Ξεχνούν οι συνδικαλιστές ότι άτομα από αυτές τίς υπηρεσίες (φορώντας προβιά) είναι που συντηρούσαν τόσα χρόνια τα παράκεντρα εξουσίας και γι’ αυτό η κάθε συνεννόηση μαζί τους, που θα υπάρξει, πρέπει να είναι στοχευόμενη γιατί είναι κομβικής σημασίας. Και τέτοιες υπήρξαν και το γνωρίζουν πολύ καλά. Παρ’ όλα αυτά:
– Ήταν γνωστοί από μηνών και οι στόχοι του rotation –που αποτέλεσε και την αφορμή αυτής της πολεμικής- και οι λόγοι.
– Ήταν ανακοινωμένοι οι στόχοι και μάλιστα σε σύσκεψη με όλο το προσωπικό.
– Το σχέδιο προγράμματος μετακινήσεων νοσηλευτικού του νοσ. βρισκόταν επί 1,1/2 μήνα στα χέρια της νοσηλευτικές Δ/σης για να διατυπώσει τις απόψεις της.
– Οι μετακινήσεις στο διοικητικό συζητήθηκαν κατ’ επανάληψη με τους υπευθύνους της διοικητικής Δ/σης.
– Η τελική απόφαση όμως, είναι του Διοικητή –και κατά νόμον- και αυτό είναι που ενοχλεί !!
“Καρατόμηση αξίων με «βαρείς χαρακτηρισμούς»”
-Έγινε προσωρινή μετακίνηση συγκεκριμένων ατόμων σε άλλο πόστο, για προαγωγή της λειτουργίας συγκεκριμένων υπηρεσιακών αντικειμένων και αναλύθηκε διεξοδικά τα σκεπτικό. Παράλληλα έγινε όντως επισήμανση μη ικανοποιητικής αξιοποίησης των υφισταμένων, από κάποιους συγκεκριμένους προϊσταμένους. Αυτό δυστυχώς –επειδή εμπεριέχει στοιχεία αξιολόγησης- δεν το αντέχει η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία (πού εν προκειμένω την προστατεύουν οι συνδικαλιστές με τη στάση τους αυτή) και βαφτίζεται «βαρείς χαρακτηρισμοί»!!
“Διατήρηση όσων κατείχαν παράνομα θέσεις, πλέκοντας εγκώμια”
-Οι παρεμβάσεις σε επίπεδο διορισμένων προϊσταμένων, είναι αναγγελμένες –στο μέτρο που μας επιτρέπει η υφιστάμενη νομοθεσία- αλλά οι συνδικαλιστές απαιτούν να γίνουν άμεσα και όπως επιθυμούν / εκτιμούν αυτοί.
Κάθε άλλη διαδικασία / προσέγγιση είναι κολάσιμη !!
-Εγκώμια πλέκονται για όσους ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στα καθήκοντά τους, και δυστυχώς για τους εραστές των πτυχίων, υπάρχουν και εργαζόμενοι χωρίς πτυχία που ανταποκρίνονται πέραν του ικανοποιητικού. Αυτό ενοχλεί και πάλι γιατί εμπεριέχει την «αξιολόγηση», έννοια επάρατος για ορισμένους. !!
Στη δική μου διοίκηση όμως, θα κρίνονται άνθρωποι και όχι χαρτιά.
“Αποφάσεις που παίρνονται και ανακαλούνται …”
Η εντιμότητα του να αναγνωρίζεις ότι μία απόφαση πρέπει να ανακληθεί για την καλύτερη απόδοση των Τμημάτων, κατακρίνεται από τους εραστές του νέου !!
-Ναι. Υπήρξαν τέτοιες. Αν μετακινήσεις ένα νοσηλευτή σε κλειστό Τμήμα και ανακαλύψεις ότι πάσχει από νόσημα που επιβαρύνεται σε τέτοιο περιβάλλον, είναι εντιμότητα / γενναιότητα η ανάκληση της απόφασης και όχι ένοχη ή κολάσιμη απόφαση.
Τέτοιες αποφάσεις υπάρχουν, αλλά αντί να επικροτούνται, χρησιμοποιούνται στο να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες λάσπης. Έντιμος συνδικαλισμός !!
“Αλλότρια καθήκοντα”:
-Παίρνεις έναν τραυματιοφορέα (με την συγκατάθεσή του μάλιστα) που επισήμως είναι ΔΕ, αλλά έχει τελειώσει λύκειο και σπουδές στην πληροφορική και τον βάζεις να υποστηρίξει Τμήματα νευραλγικά, ανεβάζοντας την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών.
Τη στιγμή μάλιστα που έχεις άνεση από πλευράς στελέχωσης με τραυματιοφορείς.
Παράλληλα, για να μη χάσει το επίδομα ανθυγιεινού, του αναθέτεις παράλληλα καθήκοντα στο αντικείμενό του.
Αυτό είναι αλλότριο έργο κατακριτέο και παράλληλα καθήκοντα κατακριτέα !!!
Τόσο κατακριτέο μάλιστα που οι συνδικαλιστές πρωτοστατούν στο να τιμωρήσουν αυτόν τον υπάλληλο με την απαίτηση της διακοπής χορήγησης σε αυτόν του ανθυγιεινού επιδόματος !! Μόνο και μόνο από εμπάθεια και για να δημιουργήσουν προσκόμματα λογικοφανή !!! Εντιμότητα συνδικαλιστική λέγεται αυτό ??
-Ή παίρνεις έναν τραυματιοφορέα για μία μέρα τη βδομάδα –ελλείψει βοηθών θαλάμων- να κάνει καθήκοντα βοηθού θαλάμου, προκειμένου να έχουν στοιχειώδη φροντίδα οι ασθενείς και αυτό αποτελεί «προσβολή» του εργαζομένου και «μείωση» της αξιοπρέπειάς του !!
Το ότι ο ασθενής πρέπει κάπως να βοηθηθεί δεν έχει καμία σημασία για ορισμένους συνδικαλιστές !!
Οι νέοι που περιμένουν ένα κομμάτι ψωμί στην αγορά εργασίας αν το ακούσουν, είμαι σίγουρος ότι θα τους πάρουν με τις πέτρες γιατί πρόκειται για ανοσιούργημα εναντίον του ψωμιού που τρώνε και των αναγκών των συμπολιτών μας.
Και όμως αυτό το λέμε υγιή συνδικαλισμό και νομιμοποιεί τους συνδικαλιστές να καταγγέλλουν το Διοικητή !!
“Αλλαγές στα προγράμματα εφημεριών”:
-Βάζουν οι μονήρεις ειδικότητες εφημερίες ενεργείς (που σημαίνει 24ωρη παρουσία) και παραμένουν στο νοσοκομείο μέχρι το βραδάκι. Τους λες λοιπόν, «αυτό είναι εφημερία μεικτή επί της ουσίας, γι’ αυτό από εδώ και πέρα θα την καταχωρείς ως μεικτή». Τίμια και καθαρά πράγματα.
Έλα όμως που τα τίμια και καθαρά πράγματα, δηλαδή η αυτονόητη συσχέτιση του προγράμματος με την πραγματικότητα είναι «αλλαγές και αλλοπρόσαλλες προτάσεις» εφημέρευσης, γιατί δυστυχώς κάποιοι συνδικαλιστές είναι στρατευμένοι στην διατήρηση της καθεστηκυίας εντροπίας προσφέροντες την χειρότερη υπηρεσία στο σύστημα.
“Διαίρει και βασίλευε”
Τώρα αυτό που κολλάει, πραγματικά αναζητώ την απάντηση, γιατί πολλά κέντρα εξουσιών σε αυτό το νοσοκομείο, λειτουργούν σε αυτό το μοτίβο, αλλά προσωπικά δεν αντιλήφθην πότε και με ποιο τρόπο συμμετείχα σε αυτό.
Καλά θα ήταν λοιπόν οι προστάτες της δημόσιας υγείας να το αναδείξουν και να μη το παρουσιάζουν απλά ως σκιά.
Όσο για το ότι “τα ίδια έπραξε και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου”,
νομίζω πως η απάντηση έχει ήδη δοθεί για τα εκεί τεκταινόμενα (https://www.facebook.com/permalink.php…), πού δυστυχώς είναι στο ίδιο μοτίβο του «δεν μας ενδιαφέρει το τι είναι λογικό, μας ενδιαφέρει το τι μας ξεβολεύει», κάτι που δεν θεωρώ άξιο περεταίρω ανάλυσης.
Αυτά για την αναζήτηση της αλήθειας για όποιους αληθινά την ψάχνουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Νικος

  Η αοριστολογια ειναι ολη δικη σου αντι να μιλας με τον κοσμο που του εχει βγει η παναγια χρονια τωρα με τα μνημονια απαντας μεσω του facebook σαν καλο κομματοσκυλο που εισαι μην φοβασαι δεν μαλωνει πολυ ο συριζα εκει στην υπε απορω πως σε κρατανε ακομη …….α ξεχασα η θεοκρατια να ειναι καλα!!!

 2. Ανώνυμος

  Στις εφημεριες σας ειστε παροντες η καθεστε σπιτια σας καποιοι;
  Παρουσιαζεστε στην υπηρεσια στην ωρα σας καποιοι;
  Φευγετε στην ωρα σας καποιοι;
  Τηρειτε το ωραριο σας καποιοι;
  Δουλευετε μονο στο νοσοκομειο;
  Καποιοι απο εσας που χασκογελατε και τεντωνεστε και χασμουριεστε για τις λιγες και λειψες ωρες που καθεστε εκει;
  Απαντησεις εχετε γι αυτα;

 3. Χρηστος 

  Καποιες ερωτησεις, δεν ξερω την απαντηση, αλλα θα ηταν καλο να δωθουν αμα θελει καποιος.
  Το ωραριο το τηρουν ολοι οι υπαληλοι;
  Πανε στην ωρα τους και φευγουν στην ωρα τους καποιοι υπαλληλοι;
  Δουλευουν μονο στο νοσοκομειο καποιοι υπαλληλοι;
  Στις βαρδιες τους ειναι εκει ολοι αυτοι που πρεπει να ειναι και οπως προβλεπεται;

 4. Ανώνυμος

  Αφήστε τον κ Μιχάλη να κανει τη δουλεια του.Βρηκε ένα νοσοκομείο ρημαγμένο και προσπαθεί..Πρόσφατα νοσηλεύτηκε η μητέρα μου στην Καρδιολογική και έμεινα έκπληκτος απ την πολυ υψηλή ποιότητα νοσηλείας.Μενω μόνιμα στην Αθήνα και έστειλα ήδη συγχαρητήρια επιστολή στο υπουργείο για τους ιατρούς της κλινικής αυτής.Πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε τιποτε .Συχαρητητρια στον διευθυντή της καρδιολογικής κ Σακκα και στους υπόλοιπους γιατρούς και στο υπόλοιπο προσωπικό..
  Αλέξανδρος

 5. Εγω....

  Πολλα συγχαρητηρια εδωσες στους γιατρους και στο προσωπικο για την νοσηλεια και πολυ καλα εκανες …ειδες ποσο σε αντιδιαστολη ερχεται αυτο με τα φρικωδη ψεμματα του (αλλου) ανωνυμου που λιγο πολυ τους βαφτιζιε ολους κηφηνες ….αποφασιστε ποια ειναι η αληθεια και να ξερετε οτι η πλειοψηφια των εργαζομενων δινει τον καλυτερο εαυτο της και μαλιστα σε πολυ δυσκολες συνθηκες και με προβληματα υγειας αρκετοι απο αυτους…

 6. Ανώνυμος

  @Εγω,

  Φιλε μου εγω ρωτησα ηια καποιους απο αυτους και αν υπαρχουν τι λανουν τα συνδικαλιστικα οργανα και οι ελεγκτικοι μηχανισμοι γι αυτους….λιγο ειναι το προσωπικο στο νοσοκομειο και ολοι γνωριζουν μεταξυ υους τι κανει και ποιος…μην πετας τημ.μπαλα στην εξεδρα, δεν ειπα για ολους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.