Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διήμερη συνάντηση κουκλοθεάτρων στα Αμπάρια Παναιτωλίου

Διήμερη συνάντηση  κουκλοθεάτρων στα Αμπάρια Παναιτωλίου

ΑΦΙΣΣΑ-ΣΥΝΑΝΤ. ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΩΝΤο Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου «Τριχωνίδα», διοργανώνουν διήμερη συνάντηση  κουκλοθεάτρων της περιοχής,  την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017  στις 7.30 το απόγευμα στα Αμπάρια Παναιτωλίου (λίμνη Τριχωνίδα) με είσοδο ελεύθερη.

«Πραγματοποιούμε αυτή τη συνάντηση,  πιστεύοντας στη δύναμη της τέχνης του κουκλοθεάτρου, που καθιστά την κούκλα πομπό και δέκτη πληροφοριών αλλά και ενδιάμεσο φορέα συναισθημάτων και μηνυμάτων και παράλληλα συντελεί αβίαστα  στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού,  στη δημιουργικότητα και την καλλιέργεια της φαντασίας του , καθώς και στη χαρά και τη διασκέδαση», αναφέρει η ανακοίνωση του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 10 Ιουνίου

  • Ώρα 7.00μ.μ. : Εργαστήρι κατασκευής κούκλας από την κ. Μαρία Λαχανά.
  • Ώρα 8.00 μ.μ.: Κουκλοθέατρο του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου «Μια φορά και μια κούκλα», με την παράσταση «Ποιος κακαρίζει ώρα τρεις;». Διασκευή του παραμυθιού «Ο Ρίκο Κοκορίκο απ’ το Πουέρτο Ρίκο» της Σοφία Μαντούβαλου . Σκηνοθεσία: Ανδριάνα Καλατζή. Κούκλες: Μαρία Λαχανά.  Υπεύθυνη κουκλοθεάτρου : ΛιάτσουΧριστοφορούλα.

Σάββατο 10 Ιουνίου

  • Ώρα 6.30 μ.μ.: Φτιάχνουμε κούκλες με ανακυκλώσιμα υλικά με την κ. Αθηνά Ψειμάδα.
  • Ώρα 7.30μ.μ.: Κουκλοθέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χρήστος Καπράλος» με το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του». Διασκευή : Τασούλα Τσιλιμένη. Υπεύθυνη κουκλοθεάτρου: Ζιόβα Ευανθία.
  • Ώρα 8.00 μ.μ.: Θεατρικό του 9ουΔημ. Σχολείου Αγρινίου«Ο τρυφεράκανθος» της Ελένης Πριοβόλου. Υπεύθυνη εκπ/κός: Αικατερίνη Γκοϊκοεσέα. Διασκευή: Αγγελική Κόκκαλη. Κούκλες-σκηνικά: Κατερίνα Μπιλίνη.
  • Ώρα 8.30 μ.μ.: κουκλοθέατρο Δημ. Σχολείου Παντάνασσας-Πολιτιστικού Συλλόγου «Πυγμαίος ο Τριχώνιος» «Τα εσπεριδοειδή, οι ελιές και οι καταναλωτές».Υπεύθυνη: Αριστέα Ξηροκώστα.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε τους εκ/κούς με την τάξη τους, ή ατομικά παιδιά με τους γονείς τους, να κατασκευάσουν με ανακυκλώσιμα υλικά, όποια κούκλα- ήρωα θέλουν, από το παραμύθι το «Βρωμοχώρι»   της Σοφίας Ζαραμπούκα.

Οι κατασκευές θα παραδοθούν μέχρι 15 Ιουνίου στο 1ο και 4οΔημ. Σχολείο Αγρινίου. Οι κούκλες –κατασκευές των παιδιών, θα χρησιμοποιηθούν από το κουκλοθέατρο  του Δικτύου  Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, για να παιχτεί το παραμύθι με την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.