Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

O δήμος Αγρινίου θα καταβάλει ενοίκια για σχολεία και σε κτίρια που δεν χρησιμοποιεί…

Το κατάφερε και αυτό η δημοτική αρχή! Eκδικάστηκε και στο Εφετείο η υπόθεση του 19ου δημοτικού, αναμένεται η απόφαση. 

Η υπόθεση των μισθωτηρίων των δύο δημοτικών του Αγρινίου, του 7ου και του 19ου, που έχει απασχολήσει τον δήμο Αγρινίου και δημοτικά συμβούλια από το 2017 έφτασε τελικά στα δικαστήρια και η εξέλιξη δεν είναι καθόλου καλή για τη σημερινή δημοτική αρχή, αφού όλα δείχνουν πως θα κληθεί να πληρώσει ενοίκια για σχολεία που άλλαξαν κτίρια!

Ενώ το 7ο δημοτικό σχολείο μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο τον Απρίλιο του 2016 και το 19ο μετακόμισε τον Σεπτέμβριο του 2016, εντούτοις μόλις τον Ιούνιο το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για τη λήξη της σύμβασης της μίσθωσης τους για τη χρήση των παλαιών κτιρίων.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που στέγαζε το 19ο δημοτικό σχολείο με αγωγή του αξίωσε ενοίκια για τη σχολική σεζόν του 2017 αν και το σχολείο δεν λειτούργησε εκείνη τη χρονιά αφού δεν ακολουθήθηκε  η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λύση της σύμβασης διότι κάποιοι νόμισαν ότι καλύπτονται από έναν όρο στην σύμβαση που προέβλεπε ότι ατή  λύεται αυτοδικαίως όταν το σχολείο μετεγκατασταθεί σε νέο κτίριο. Αυτό δεν στέκεται στο δικαστήριο και ο λογαριασμός έχει έρθει.

Τελικώς, ο ιδιοκτήτης του πρώην κτιρίου του 19ου δημοτικού πέτυχε να του επιδικαστούν 27000 ευρώ σε πρώτο βαθμό μέσα στο 2019 ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο εκδικάστηκε η υπόθεση και στο Εφετείο με την τελική απόφαση να αναμένεται στις αρχές Μαρτίου. Αντίστοιχο δικαστήριο έγινε και για το παλαιό κτίριο  του 7ου του οποίου ιδιοκτήτρια είναι η Ιερά Μονή Προυσού παρότι στο παρελθόν ο δήμος Αγρινίου ανέμενε ότι ίσως να μην διεκδικούσε τα νοίκια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τότε εισηγητής, αντιδήμαρχος και πλέον πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Φαρμάκης αν και αρχικά είχε μιλήσει για τυπική διαδικασία, τελικώς παραδέχτηκε πιθανή ολιγωρία και εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη, που τελικώς ήταν αναπόφευκτη.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτουν ερωτηματικά για ευθύνες που ζημιώνουν τον δήμο και εν τέλει τους πολίτες  την στιγμή που κατά το παρελθόν ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δηλώσει αφενός ότι «αν κληθεί να πληρώσει ο δήμος να το κάνει , να τελειώνει το παραμύθι ώστε κάποιοι να μάθουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αφετέρου ότι θα ζητήσει να διενεργηθεί ΕΔΕ για να αποδοθούν οι ευθύνες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. Κώστας

    Να το πληρώσουν αυτοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους αφού την τσέπη τους

  2. Δημήτρης κοντονικας

    Ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματακια εμείς
    Τι είναι 30 ψωλοχιλιαδες για ένα Δήμο που απορροφάει τα λεφτά του ΕΣΠΑ σαν αποχέτευση;
    Τι όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.