Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Δικαστικοί Υπάλληλοι: Αντίθετοι στη δημιουργία δυο νέων κλάδων

Δικαστικοί Υπάλληλοι: Αντίθετοι στη δημιουργία δυο νέων κλάδων

«Τα δικαστήρια δεν χρειάζονται νέους ελιτίστικους κλάδους δικαστικών υπαλλήλων για να αναβαθμιστούν» επισημαίνει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) επαναλαμβάνει σε σημερινή ανακοίνωσή της την αντίθεσή της στην δημιουργία δυο νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων και επισημαίνει ότι τα «δικαστήρια δεν χρειάζονται νέους ελιτίστικους κλάδους δικαστικών υπαλλήλων για να αναβαθμιστούν, αλλά χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν τα μεγάλα και διαρκώς αυξανόμενα οργανικά κενά».

Στο σχέδιο του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων προβλέπεται η δημιουργία δυο νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα:

Α) ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου και

Β) ΠΕ Δικαστικής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων.

Η Ο.Δ.Υ.Ε. αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η αρνητική θέση της για την δημιουργία των δυο αυτών κλάδων δικαστικών υπαλλήλων εκφράστηκε για πρώτη φορά το 2018 στα δύο συνεδρία της (Θεσσαλονίκη και Καμένα Βούρλα).

Παρ΄ όλα αυτά, σημειώνει η Ο.Δ.Υ.Ε. δεν εισακούστηκαν οι θέσεις της, αλλά ούτε και η γνωμοδότηση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία τάχθηκε κατά της δημιουργίας των δύο αυτών νέων κλάδων.

Παράλληλα, αναφέρει ότι αν και συνολικά με το σχέδιο του Κώδικα ο κλάδος των δικαστικών υπαλλήλων, «βγαίνει κερδισμένος σε μείζονα ζητήματα, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι τα δικαστήρια δεν χρειάζονται νέους ελιτίστικους κλάδους δικαστικών Υπαλλήλων για να αναβαθμιστούν, αλλά χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν τα μεγάλα και διαρκώς αυξανόμενα οργανικά κενά, χρειάζονται υλικοτεχνικές υποδομές και προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες της ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να απονέμεται σε εύλογους χρόνους η Δικαιοσύνη και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες».

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.