Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τη μνήμη του Γιώργου Γληγόρη

gligoris-610x330

Πριν λίγη ώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δικαίωσε για άλλη μία φορά τη μνήμη του αδικοχαμένου Διοικητή της Ασφάλειας Λευκάδος, Γιώργου Γληγόρη, μια και η απόφασή της ήταν η ίδια και η αυτή με του Εφετείου Αγρινίου .

Ότι δηλαδή το μοιραίο εκείνο χάραμα της 29ης Φεβρουαρίου του 2009 στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του ίδιου αλλά και τεσσάρων ακόμη ανθρώπων στον 43ο χιλ. της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, οδηγός ήταν ο Κωνσταντίνος Φλώρος και όχι ο άτυχος Διοικητής στον οποίο προσπάθησαν να φορτώσουν το τροχαίο. Η πίστη της οικογένειας του Γιώργου Γληγόρη ότι ο δικός τους άνθρωπος δεν οδηγούσε αλλά ήταν συνοδηγός, οδήγησε σε επίπονους δικαστικούς αγώνες για να καταλήξουν σήμερα στο Άρειο Πάγο μετά από προσφυγή του κ. Φλώρου και να δικαιωθεί για ακόμη μία φορά και οριστικά η μνήμη ενός από τους σημαντικότερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.Σύμφωνα με όσα είπε στο lefkadapress ο αδελφός του Γιώργου Γληγόρη, Χρήστος, εξερχόμενος από την αίθουσα του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε αβάσιμους τους ισχυρισμούς αναίρεσης.  

 Για την ιστορία το Εφετείο του Αγρινίου επέβαλε ποινή έξι ετών στον Κωνσταντίνο Φλώρο, ένα χρόνο στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και εξόδου από τη χώρα …καθώς και χρηματικό πρόστιμο. Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει μετά από επτά χρόνια και όλους αυτούς που σύμφωνα με τα εμφανέστατα στοιχεία του τροχαίου από την αρχή ισχυρίζονταν ότι δεν ήταν οδηγός ο Γιώργος Γληγόρης. Και ένας από αυτούς ήταν ο αντιστράτηγος, Γιώργος Αγγελάκος: “ Αυτό που ξέρω και πρέπει να το πω σήμερα εδώ είναι ότι δεν οδηγούσες εσύ…”, είχε πει στον επικήδειο του. Και δικαιώθηκε….

πηγή lefkadapress.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.