Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2019

Δίκη αυτοδιοικητικών στο Αγρίνιο: αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Νεώτερη ενημέρωση 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Αγρίνιο η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία κατηγορήθηκαν  για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δήμου Αγρινίου («απιστία στην Υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση»)  44 συνολικά άτομα, 17 εργολήπτες δημοσίων έργων και 27 (πρώην κατά κανόνα) αιρετοί των δύο τετραετιών 1999 – 2002 και 2003 – 2006 του Δήμου Αγρινίου.

Η ακροαματική διαδικασία έλαβε χώρα, μετά από αναβολές, το τελευταίο διάστημα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αγρινίου.

Σήμερα ήταν η ώρα της αγόρευσης του Εισαγγελέα Ιωάννη Μαγκούτα ο οποίος πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και εν συνεχεία εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου που απήλλαξε όλους τους κατηγορουμένους.

Στη δίκη αυτή οδήγησε η μήνυση (κατά παντός υπευθύνου) που υπέβαλλε το 2006 ο δημοτικός σύμβουλος (της αντιπολίτευσης) τότε Δημήτρης Λυμπουρίδης σχετικά με αναθέσεις και κατατμήσεις έργων στο δήμο Αγρινίου κατά το διάστημα των δυο αυτοδιοικητικών θητειών, 1998-2002 και 2003-2006.

Την 14η Φεβρουαρίου 2016 εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι αυτοδιοικητικοί και οι εργολήπτες μετά από πρόταση του Εισαγγελέα και έφθασε πλέον η ώρα της ακροαματικής διαδικασίας με πιθανό βέβαια το ενδεχόμενο αναβολής.

Ο Δημήτρης Λυμπουρίδης , σε γενικές γραμμές, υποστήριζε πως με παράνομες διαδικασίες γινόταν αναθέσεις και κατατμήσεις (100 περίπου) δημοτικών έργων. Ακολούθησε η προβλεπόμενη ανακριτική διαδικασία αλλά και έλεγχος των στοιχείων από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών στα οποία βασίστηκε το βούλευμα.

Η  εκδίκαση  της υπόθεσης τράβηξε το ενδιαφέρον και ειδικά οι απολογίες του τότε δημάρχου Θ.Σώκου και του τότε αντιδημάρχου (και εν συνεχεία δημάρχου) Παύλου Μοσχολιού που έγιναν σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με τους ίδιους να προτάσσουν το έργο που επιτέλεσαν.

Αυτοδιοικητικοί και εργολήπτες υπεραμύνθηκαν της πανελλήνιας τακτικής των  απευθείας αναθέσεων υποστηρίζοντας πως αυτές προκαλούσαν ζημία στο δημόσιο αλλά ήταν αναγκαίες για την εκτέλεση χωρίς καθυστερήσεων απαραίτητων έργων.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ο δίκαιος!!!!

    Και όλοι αυτοι Θα είναι υποψήφιοι τον Μάιο!!!και οι εργολάβοι θα περνούν ξανά έργα!!!για να αλλάξουν ξανά το Αγρίνιο όπως γράφει και ο φίλος μου ο Πάνος από το Αγρίνιο Πρες….

  2. Κωστας

    Ο καθενας μπορεί να κανει μια μήνυση και να σερνει 50 οικογένειες για χρονια; Να ζητηθει αποζημίωση για την όλη δυσφήμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.