Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής – Ποια ελαφρυντικά ζήτησε ο Μπαρμπαρούσης

 Οπρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, ζήτησε και αυτός τα ίδια ελαφρυντικά με τους συγκρατούμενούς του στην ιστορική δίκη, καθώς και εκείνο της έμπρακτης μετάνοιας.

Υπενθυμίζουμε πως πριν αιτηθεί ελαφρυντικά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, για τους δικούς τους… ιδιαίτερους -τουλάχιστον- λόγους ο καθένας, ελαφρυντικά ζήτησαν τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης, όσο και ο εν ενεργεία ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός.

«Από 2013 βρίσκεται σε πλήρη διαφωνία με τη Χρυσή Αυγή. Δεν παραποίησε την πραγματικότητα με ανδρισμό σε σχέση με τα τεκταινόμενα. Καταδίκασε την πολιτική βία. Απαίτησε φόρο τη τιμής στο θανών Παύλου Φύσσα, ο νεκρός δεδικαίωται, και διάβασα απόσπασμα από το βιβλίο του κυρίου Καμπαγιάννη μετά την εντολή του εντολέα μου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπερασπιστής του, επισημαίνοντας ότι ο Νικ. Μίχος αγαπούσε τα ζώα και είχε παντρευτεί δύο φορές την ίδια γυναίκα.

Από την πλευρά του, ο πρωην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης αλλά και των μη ταπεινών αιτίων.

«Υπάρχει μία ασυμβατότητα απόφασης και εισαγγελικής πρότασης που δημιουργεί την προσδοκία ότι στην κατ’ έφεση δίκη που θα έχει διαλυθεί το κόμμα θα γίνει σε άλλες συνθήκες» είπε υποστηρίζοντας πως δεν γίνεται να τοποθετηθούν οι συνήγοροι επί των ελαφρυντικών όταν δεν γνωρίζουν το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης.

«Τιμωρείται ο Μπαρμπαρούσης διότι κάποια στιγμή πολιτεύθηκε αφού δεν έχουμε την υπόλοιπη αιτιολογία της απόφασης. Δεν συμμετείχε σε καμία λήψη αποφάσεων. Η εγκληματική οργάνωση σε τί προσδοκούσε; Δεν έχω αιτιολογία…», ανέφερε ο δικηγόρος του.

ethnos.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    “τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου” οπως τοτε που με το σοι σου πλακωσατε στο ξυλο εναν νεαρο αστυνομικο και μετα σε ψαχνανε για μερες παλιο τρελοκοτσιδου κοτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.