Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Δοικητής 6η ΥΠΕ: ποιους χώρους για φιλοξενία προσφύγων εξετάζει το Υπουργείο

Δοικητής 6η ΥΠΕ: ποιους χώρους για φιλοξενία προσφύγων εξετάζει το Υπουργείο

παλαιο νοσοκομειοΣτην παραδοχή πως ο χώρος του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων προέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του (εκπομπή Π.Κούτσικου,Ρ/Σ Αχελώος).
Συγκεκριμένα, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας κλήθηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να υποδείξει χώρους της δικαιοδοσίας της οι οποίοι να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ένα εκ των οποίων να υπερβαίνουν σε έκταση τα 500 τμ.
Αναφορικά με την Αιτωλοακαρνανία η 6η ΥΠΕ κατέθεσε λίστα με τρεις χώρους, το παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου, το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας αλλά και το χώρο των πρώην κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ που βρίσκονται στην Αγία Σοφία Θέρμου.
Για τον εν λόγω ζήτημα, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας εξέφρασε άγνοια επισημαίνοντας πως η έκταση στην Αγία Σοφία ανήκει στο υπουργείο Εργασίας και παρέπεμψε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εφόσον τεθεί το ζήτημα.
Σε κάθε περίπτωση, η 6η ΥΠΕ ανταποκρίθηκε ως όφειλε στο έγγραφο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και δεν είναι αυτή που θα λάβει σχετική απόφαση. Για τη μελλοντική αξιοποίηση – χρήση του παλαιού νοσοκομείου ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα μην αποκλείοντας ενδεχόμενη χρήση για τη φοιτητική μέριμνα.

Η κατασκήνωση του πρώην ΠΙΚΠΑ στην Αγία Σοφία Θέρμου  

54bef377d936127d1c7ccea77d1af727-1

Η κατασκήνωση του ΠΙΚΠΑ στην Αγία Σοφία Θέρμου λειτούργησε επί 20 συναπτά έτη, από το 1956 έως το 1976 οπότε και σταμάτησε οριστικά. Έκτοτε δεν έγινε καμία προσπάθεια συντήρησης των υποδομών από το ίδρυμα. Δέκα χρόνια μετά, το 1986, έγινε προσπάθεια από την τότε κοινότητα Θέρμου να της παραχωρηθούν, η προσπάθεια όμως δεν ευδοκίμησε και έκτοτε οι εγκαταστάσεις αφέθηκαν σε πλήρη εγκατάλειψη . Το 2003 το πρώην ΠΙΚΠΑ εντάχθηκε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η διαχείριση του πέρασε στην αρμοδιότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου μέσω του Κέντρου Υγείας Θέρμου

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΗ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΟΤΙΝΑΝΑΙ.

 2. Μανιτου

  Καλη αλληλεγγυη να χετε.Ο Αλλαχ ειναι μεγαλος μην ξεχνατε.

 3. Αλέξης αλεξιου

  Οι συντοπίτες μας που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα στέγασης και σίτισης δεν δικαιουντε φιλοξενιας;
  οι προσφάτως ανθρωπιστές που εμφανίζονται στο facebook και κόπτονται για τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες ας αναλάβουν δράση εθελοντικα να βοηθησουν τους νέους ενοίκους του παλιού νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.