Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Δικογραφία για τα επεισόδια στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Δικογραφία για τα επεισόδια στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Δικογραφία σχηματίστηκε για τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο του Παναιτωλικού σε βάρος αγνώστων δραστών. Ειδικότερα, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά αδικήματα της αθλητικής βίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, ευρισκόμενοι στις κερκίδες φίλαθλοι του Παναιτωλικού πέταξαν δύο κροτίδες ενώ πριν την έναρξη του αγώνα άναψαν δύο καπνογόνα.

Με το τελευταίο σφύριγμα, εκπρόσωποι των οργανωμένων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαν σύντομη συνομιλία με παίκτες της ομάδας, η οποία φάνηκε να γίνεται σε καλό κλίμα.

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε λεκτική ένταση κάποιων οργανωμένων της Θύρας 6 με τον μεγαλομέτοχο Φώτη Κωστούλα στον αγωνιστικό χώρο.

Μέτα τον διάλογο με τον Φώτη Κωστούλα  οι οπαδοί κινήθηκαν προς το χώρο της καφετέριας του γηπέδου. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν την Θύρα 1 και τότε τα αίματα άναψαν. Από κάποιους οπαδούς έγινε ρίψη διαφόρων αντικειμένων και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και  οβίδες κρότου-λάμψης.

H αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας περιγράφει τα γεγονότα ως εξής:

«Μετά τη λήξη του αγώνα τριάντα οργανωμένοι φίλαθλοι του Παναιτωλικού (Warriors) εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και είχαν λεκτική αντιπαράθεση με τα μέλη της διοίκησης του Παναιτωλικού. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν οργανωμένα προς τη θύρα 6 και αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα αυτής, εισήλθαν στον εσωτερικό διάδρομο και κινήθηκαν προς τη θύρα VIP, με απώτερο σκοπό να εισέλθουν είτε στ’ αποδυτήρια, είτε στα γραφεία της διοίκησης.

Για την κίνησή τους αυτήν παρεμποδίστηκαν από τις παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις κατά των οποίων εκσφενδόνισαν ένα καπνογόνο, τρεις μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, ένα πλαστικό κάθισμα, τεμάχια πλέξιγκλας, πλαστικά μπουκάλια και καφέδες.

Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με την προβλεπόμενη χρήση βίας (χρήση χειροβομβίσας κρότου κάμψεως) και διασκορπίστηκαν εκτός γηπέδου.

Προκλήθηκαν φθορές σε δύο ασπίδες κι ένα κράνος αστυνομικών. Ουδείς αστυνομικός τραυματίστηκε».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.