Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Δυτική Ελλάδα: Τα δίκτυα αποχέτευσης σε Καινούργιο και Παναιτώλιο στα σημαντικά έργα του 2018

Δυτική Ελλάδα: Τα δίκτυα αποχέτευσης σε Καινούργιο και Παναιτώλιο στα σημαντικά έργα του 2018

Σημαντικά έργα που, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, “αναβαθμίζουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών” υλοποίησε μέσα στο 2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μ’ έμφαση στους Βιολογικούς Καθαρισμούς και στα αποχετευτικά δίκτυα. Όπως αναλυτικά παρουσιάστηκε στον απολογισμό των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής την περασμένη εβδομάδα, η Περιφέρεια ολοκλήρωσε μέσα στο 2018 παρεμβάσεις που σκοπό έχουν να προστατεύουν το περιβάλλον και να θωρακίζουν την δημόσια υγεία.

«Με σημαντικά έργα στον τομέα του Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας του οικοσυστήματος. Θωρακίζει την προστασία του περιβάλλοντος, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Με γνώμονα τις ανάγκες κάθε περιοχής, παρεμβαίνει, διεκδικεί, διασφαλίζει πόρους ώστε ακόμα και σήμερα, σε μια συγκυρία δυσκολιών και πολλαπλών αντιξοοτήτων, να ολοκληρώνονται έργα και παρεμβάσεις» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Μπαλαμπάνης δίνοντας στη δημοσιότητα τα σημαντικότερα έργα του Τομέα Περιβάλλοντος, διαδικασία που θα συνεχιστεί με την τμηματική δημοσιοποίηση του συνολικού έργου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει:

Ειδικότερα, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στον τομέα του περιβάλλοντος που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι το έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο σύνολο των παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας, από τον Ερινεό έως την Αιγείρα, το οποίο το 2018 παραδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον κύριο του έργου Δήμο Αιγιαλείας. Είναι από τα έργα που αλλάζουν την ζωή των πολιτών και συνδέονται, επιπλέον, με το περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη και – το κυριότερο- με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το υλοποιημένο δίκτυο αποχετευτικών αγωγών περιέλαβε τους οικισμούς Αιγείρας, Κραθίου, Σιλύβαινας, Διακοπτού, Τεμένης, Διγιελιωτίκων, Βαλιμιτίκων, Ροδοδάφνης%

Θέματα που ενδιαφέρουν