Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Οι αποφάσεις του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: Θα παρέμβει για το περιβαλλοντικό τέλος του Ευήνου

Οι αποφάσεις του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: Θα παρέμβει για το περιβαλλοντικό τέλος του Ευήνου

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 συνεδρίασε, στην Αθήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Σε αυτό συμμετέχουν ο δήμος Αγρινίου που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μίμη Σκορδόπουλο  και ο δήμος Θέρμου που εκπροσωπήθηκε από την κα. Ιωάννα Καλημέρη.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Προέδρου, Γεωργίου Καπεντζώνη, αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Τον προγραμματισμό, σχεδιασμό και υλοποίηση για το έτος 2020 των παρακάτω δράσεων:
– Ενέργειες διεκδίκησης αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την χρήση των υδατικών πόρων.
– Δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες.
– Σύμφωνο Δημάρχων. Υποστήριξη των μελών για ενημέρωση, παρακολούθηση, βοήθεια εκπόνησης μελέτης και υποβολής Σχεδίου Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ).
– Κυκλική Οικονομία. Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία και ενημέρωση των Δήμων.
– Εγγραφή νέων μελών εντός και εκτός Ελλάδας.
– Συνέδριο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την διαχείριση των υδατικών πόρων και την προστασία του υδατικού περιβάλλοντος.
– Συμμετοχή στην Έκθεση Θεματικού Τουρισμού στην Κύπρο τον Μάρτιο 2020.
– Επίσκεψη στην Κοινότητα Άλασσας Κύπρου, μέλους του Δικτύου, μετά από πρόσκληση του Κοινοτάρχη κ. Αιμίλιου Ττοφαλή και υποστήριξη της για λήψη αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
– Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα για χρηματοδότηση Δράσεων του Δικτύου.

2. Την πραγματοποίηση τον Σεπτέμβριο 2020 της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στον Δήμο Σερβίων, με θεματικές ενότητες που θα καθοριστούν τους επόμενους μήνες.

3. Την συμμετοχή στην Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος VERDE.TEC, στις 20-22 Μαρτίου 2020 στο MEC Παιανίας, με εκθεσιακό περίπτερο υποστήριξης και προβολής των Δήμων – μελών του.

4. Τη συμμετοχή του Δικτύου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europaragedon + YouthExchange 2020, μετά την έγκριση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρώτες ενέργειες είναι δύο συναντήσεις με τους εταίρους στην Πολωνία. Θα παραστούν νέοι από τους Δήμους – μέλη του Δικτύου και θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά σεμινάρια και αθλητικές δραστηριότητες, με στόχο την προώθηση συμμετοχής ΑμΕΑ στην άθληση.

5. Παρέμβασή του Δικτύου και υποστήριξη των Δήμων, για ακύρωση της κοινής απόφασης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής για τον υπολογισμό του περιβαλλοντικού κόστους και του κόστους πόρου στη Λεκάνη Απορροής Ποταμού Ευήνου του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2020.

6. Την πραγματοποίηση της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στην Κύπρο και στο Δήμο Λάρνακας που είναι μέλος του Δ.Σ του Δικτύου

Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμου:

Την πρώτη συνεδρίασή του για το 2020 πραγματοποίησε στην Αθήνα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Ο Δήμος Θέρμου εκπροσωπείται στις Γενικές Συνελεύσεις του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες από τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Ιωάννα Καλημέρη, η οποία είναι και Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, κατά την οποία παραβρέθηκαν όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθορίστηκαν και οι ομάδες εργασίας για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

Μεταξύ πολλών ενδιαφερουσών δράσεων, όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά στο εν λόγω Δελτίο Τύπου, συμπεριλαμβάνεται και η πραγματοποίηση συνεδρίου για το νερό, όπου τον συντονισμό της αντίστοιχης ομάδας έχουν αναλάβει ο κ. Μίμης Σκορδόπουλος και η κ. Ιωάννα Καλημέρη, εκπρόσωποι των Δήμου Αγρινίου και Θέρμου αντίστοιχα.

Μια δράση με γενικότερο ενδιαφέρον, η συμβολή της οποίας, ανεξάρτητα από τον τόπο όπου θα διεξαχθεί, αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση και σε τοπικό επίπεδο, καθώς το αντικείμενό της, το νερό, συμπεριλαμβάνεται στα βασικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θέρμου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Δήμος Θέρμου στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο το έργο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και προσδοκεί στην ευόδωση των στόχων του, κάτι που, αναλόγως του βαθμού υλοποίησής τους, συνεπάγεται αναμφίβολα και θετικό αποτύπωμα σε τοπικό επίπεδο.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.