Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Δηλώστε συμμετοχή για τον «Κρυμμένο θησαυρό» και για το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» στο Αγρίνιο

Κάθε απόγευμα από τις 6μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο ισόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου, μέχρι και την παραμονή των εκδηλώσεων.

To Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου, διοργανώνει διήμερο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, την εναρκτήρια ημέρα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Αγρίνιο «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα άνω των 13 ετών, δημιουργώντας τη δική τους ομάδα, η οποία πρέπει να απαρτίζεται από 3 έως 8 μέλη.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας και τύχης, που θα διαδραματιστεί στην πόλη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ιστορικά στοιχεία της περιοχής και όχι μόνο.

Οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε 13 γρίφους και 2 δραστηριότητες, με τις τρεις πρώτες που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία να λαμβάνουν και βραβεία. Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως την Παρασκευή από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.στο ισόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας θα ξεκινήσει μουσική εκδήλωση με τοπικά συγκροτήματα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευτούν και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις στο «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού». Η εκδήλωση θα κλείσει με τους «Blues bash» οι οποίοι θα ανέβουν στη σκηνή στις 8.30 μ.μ..

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα για τρίτη φορά ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Ποδηλασίας με τίτλο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου». Οι αγώνες (τρέξιμο, βάδισμα, ποδηλασία) θα έχουν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ δεν θα απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής σε αυτούς.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση στο κέντρο της πόλης, δίχως χρονομέτρηση, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση του εθελοντισμού και της συμμετοχής, κυρίως δε, των οικογενειών και των μικρών παιδιών.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως το Σάββατο από τις 18:00 έως τις 20:00 στο ισόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου και για περιορισμένο αριθμό θέσεων μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στο σημείο εκκίνησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.