Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Η δήλωση που αρνήθηκε να υπογράψει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Η δήλωση που αρνήθηκε να υπογράψει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Πληροφορίες για την πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αποφάσισε την παραπομπή σε εκκλησιαστικούς ανακριτές των Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, δημοσιοποίησε ο Σωτήρης Τζούμας στο www.exapsalmos.gr. Θυμίζουμε πως οι δυο Μητροπολίτες έδωσαν εξηγήσεις για την εκτός Συνοδικής γραμμής συμπεριφορά τους το Πάσχα.

Αναφέρεται λοιπόν στο δημοσίευμα πως τους προτάθηκε, δια του Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου,  να υπογράψουν μια δήλωση ώστε να «κλείσει» το θέμα.  Ανέφερε η δήλωση:

«Έχοντας πλήρη συνείδηση των αρχιερατικών μου υποχρεώσεων και προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως, κατόπιν των όσων διημείφθησαν ενώπιον της συνεδριαζούσης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της Τετάρτης 25ης Αυγούστου 2021, δηλώ την πλήρη υπακοή, συμμόρφωση και εναρμόνιση της ελαχιστότητός μου προς τις εκάστοτε Συνοδικές αποφάσεις και την πρόθυμη συνεργασία μου μετά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος χωρίς ουδεμία διαφοροποίηση».

Τους ζητήθηκε ουσιαστικά να κάνουν δήλωση μετάνοιας ωστόσο οι Μητροπολίτες αρνήθηκαν να την υπογράψουν ενώ ο Αιτωλίας  και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς φέρεται να αντέδρασε έντονα…

Σύμφωνα με το exapsalmos.gr μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι δύο Μητροπολίτες στην ΔΙΣ και εξαιτίας του εχθρικού ύφους που ειχαν (« σήκωσαν αντάρτικο» είπε Συνοδικός Ιεράρχης),  η υπόθεση δεν μπορούσε  να τεθεί στο Αρχείο ενώ η βούληση του Αρχιεπισκόπου  είναι να φτάσει το θέμα στα άκρα.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

10 Σχόλια

 1. johgia82@hotmail.com

  Όπως έλεγε κ ο μακαριστός Επισκοπος Φλωρίνης, είναι αδυνατον ένας γνήσιος Ιεράρχης να μην διωχθεί (ακομα κ απο τους δικούς του). Πόσοι ανα την Ελλάδα, διαθέτουν τέτοιο φρόνημα κ πόσοι λένε όχι όταν ανακύπτουν τέτοια σοβαρότατα θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως?

 2. Εθελοντής

  Κάποιες φωνές αντίθετες στους οσφυοκάμπτες πρέπει να ακούγονται !!!!!!!!!!!

 3. ΑΣΤΟΣ

  ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ .ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟ.

 4. Κλικ

  Το ότι πήγε να συγκαλυφθεί το θέμα δεν σας κάνει καμία εντύπωση; Όμοιος ομοιω… Διαχωρισμός από το κράτος τώρα, να βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους

 5. Τ.Τ.

  Τους έβαλαν να υπογράψουν δήλωση μετανοίας… Ιερά Εξέταση κατάντησε το Συνοδικό σύστημα… Θα επαναφέρουν και το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Έτσι προστάζει ο νέος Καίσαρας!
  Ντροπή και μόνο ντροπή!
  Την ίδια ώρα που ένας Επίσκοπος διώκεται επειδή μένει σταθερός στους ιερούς κανόνες και την ιερά Παράδοση της Εκκλησίας, ένας άλλος Επίσκοπος (Ναυπάκτου) βγάζει νέους κανόνες και βάζει το επιτίμιο του δολοφόνου σε όποιον δεν εμβολιαστηκε και μεταδώσει τον covid-19. Που τα βρήκε αυτά ο λόγιος;
  Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Όλοι οι άγιοι κυνηγήθηκαν, είτε από τους εντός είτε από τους εκτός Εκκλησίας.
  Άξιος Ιεράρχης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς!!!!!!!!!! Ομολογητής!!!!!!

 6. Βάννα Τσιορβά

  Αξιοι και οι δυο Ιεράρχες!
  Ορθοτομούν τον λόγο της Αληθείας=Ορθοδοξίας και δίνουν λαμπρό παραδειγμα αυτοθυσίας για εμάς τους σαλονάτους “πιστούς”!
  Ο Θεός να τους δώσει δύναμη να αντιμετωπίσουν μέχρι τελους την αιρετίζουσα=οικουμενίζουσα=νεοεποχίτικη διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος!
  Ολοι οι ζωντανοί ορθόδοξοι να αποτειχιστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.