Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Δήλωση Βαρεμένου για Άκτιο- Αμβρακία και…Κόμβο Κουβαρά

Δήλωση Βαρεμένου για Άκτιο- Αμβρακία  και…Κόμβο Κουβαρά

aktio-ambrakia«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης για την πρώτη εργολαβία του οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα επιτρέψει, πλέον, την ταχύτερη ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του άξονα ξεκινώντας από τα διόδια του Ακτίου.
«Και στο παρελθόν», είπε ο Γιώργος Βαρεμένος, «είχα αναφέρει ότι το υπουργείο Υποδομών είχε θέσει ως προϋπόθεση τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση αυτή είναι πλέον γεγονός, η συμπληρωματική σύμβαση που καλύπτει τα πρώτα 16 χιλιόμετρα ξεκινώντας από το Άκτιο, εγκρίθηκε και αφορά ουσιαστικά την ολοκλήρωση της παράκαμψης της Βόνιτσας».
Αναφερόμενος στο αίτημα να προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο και η (τέταρτη) εργολαβία της δυτικής παράκαμψης της Αμφιλοχίας, που έχει μικρό φυσικό αντικείμενο προκειμένου να ολοκληρωθεί και κινδυνεύει να καθυστερήσει πολύ περισσότερο αν ενταχθεί σε μια νέα εργολαβία – σκούπα, ο Γιώργος Βαρεμένος είπε ότι από τις επανειλημμένες επαφές του με τους αρμόδιους έχει αποκομίσει την εντύπωση ότι «το υπουργείο έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση και υπάρχει η βούληση το έργο να προχωρήσει».
Καταλήγοντας, επανήλθε στο θέμα του κόμβου της Ιονίας Οδού στον Κουβαρά. «Το έχω κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση», είπε. «Ο κόμβος αποτελεί μέρος του παρόντος έργου και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να υλοποιηθεί, προκειμένου, τουλάχιστον από εκείνη την πλευρά, το Αγρίνιο να έχει πρόσβαση στην Ιόνια Οδό».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.