Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμαρχος Αγρινίου: να ισχύσουν ευνοϊκότεροι όροι εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους μαθητές των πληγεισών περιοχών

626panelladikesΜε επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ.Γαβρόγλου , η οποία κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ζητά οι μαθητές των Κοινοτήτων που επλήγησαν από τις πλημμύρες και που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 να ενταχθούν στη σχετική διάταξη του Υπουργείου Παιδείας που ορίζει  με ευνοϊκότερους όρους την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  των υποψηφίων οι οποίοι προέρχονται από πληγείσες περιοχές, . Η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Αγρινίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή το Δεκέμβριο του 2017, προξένησαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου. Οι μεγάλες ποσότητες νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε υποδομές αλλά και στις ιδιοκτησίες πολλών δημοτών. Ως συνέπεια της πρωτοφανούς κακοκαιρίας προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία ολόκληρου του Δήμου καθώς και στην πρόσβαση, από και προς το Αγρίνιο, στο σημείο της Κλεισούρας και πολλές κατολισθήσεις στους δρόμους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Ειδικότερα, στη Τοπική Κοινότητα Παραβόλας και στις Τοπικές Κοινότητες Ζευγαρακίου και Κλεισορρευμάτων η καταστροφή ήταν «βιβλική». Από την πλευρά του Δήμου γίνεται καθημερινή προσπάθεια για αποκατάσταση των υλικών ζημιών. Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι στο Δήμο και οι Εθελοντές δίνουν καθημερινά μια πραγματική μάχη να διευκολυνθεί η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων.
Κύριε Υπουργέ,
Θα σας παρακαλούσα να στηρίξετε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, τους μαθητές αυτών των Κοινοτήτων που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να τους εντάξετε στην διάταξη του Υπουργείου Παιδείας που ορίζει την εισαγωγή των υποψηφίων, οι οποίοι προέρχονται από πληγείσες περιοχές, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ευνοϊκότερους όρους.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.