Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Δήμαρχος Αμφιλοχίας: «Για τον Άγριλο έχει υπάρξει συζήτηση για 720 μετανάστες»

Δήμαρχος Αμφιλοχίας: «Για τον Άγριλο έχει υπάρξει συζήτηση για 720 μετανάστες»

Η περιοχή της Αμφιλοχίας βρίσκεται σε αναβρασμό για την απόφαση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει στο παλαιό στρατόπεδο στον Άγριλο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων και αύριο συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις. Την αναστάτωση ωστόσο επέτεινε η αναπαραγωγή  δημοσιευμάτων για φιλοξενία 12000 ατόμων που βασίστηκαν σε εκ παραδρομής αναφορά ενός μέσου.    

«Η μόνη παρουσίαση σχεδιασμού που έγινε από τους αρμόδιους υπουργούς προς εμάς ήταν για 720 μετανάστες από θεωρούμενες ως ευάλωτες ομάδες, οι οποίοι η κυβέρνηση θέλει να φιλοξενηθούν στο πρώην στρατόπεδο στον Άγριλο, μέχρι να διαπιστωθεί αν έχουν προσφυγικό προφίλ».

Αυτό ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας αναφορικά με όσα γράφτηκαν σε μερίδα του τύπου για φιλοξενία 12.000(!) ατόμων στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλα, σίγουρα πρόκειται για εκ παραδρομής αναφορά στον τύπο καθώς όλες οι παρουσιάσεις που έγιναν με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα μάλιστα, ήταν για τον σχεδιασμό φιλοξενίας 720 ατόμων.

«Προσωπικά δεν άκουσα καν τον αριθμό που αναφέρεται αλλού, για 2000 άτομα δηλαδή. Για τον νέο αδιανόητο αριθμό που ακούστηκε δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω, πρόκειται για λάθος. Βέβαια, προσωπικά ξεκαθάρισα ότι δεν συμφωνώ ούτε με τον αριθμό των 720 ατόμων, όμως αυτά θα τα δούμε στο άμεσο μέλλον», εξηγεί ο δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.