Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Δήμαρχος Θέρμου: «μεγάλη ήττα των υπονομευτών για το έργο του προαύλιου χώρου του Γυμνάσιου»

spyros konstantarasΓια «μεγάλη ήττα των υπονομευτώνγια το έργο  της κατασκευής του προαύλιου χώρου του Γυμνάσιου Θέρμου» κάνει λόγο η ανακοίνωση του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα. Η ανακοίνωση:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ  ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ  ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΘΕΡΜΟΥ .

Ο «αρχηγός» της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου  ,  η ετερόκλητη ομάδα  των συμβούλων  καθώς και ο υποκινητής τους , στην προσπάθεια τους  να υπονομεύουν συνεχώς  το έργο του δήμου  και του Δημάρχου προσωπικά ,  έχουν αποδυθεί  σε έναν αγώνα  ματαίωσης κατασκευής έργων  ,  θεωρώντας ότι έτσι  θα αναρριχηθούν στην εξουσία του δήμου .  Σε αυτή την παραζάλη  της εφόδου προς την «κορυφή»  που ονειρεύονται  ,  δεν λογαριάζουν  ούτε τους μαθητές του Γυμνασίου Θέρμου  που χρησιμοποιούν  ένα  ακατάλληλο προαύλιο .  Παρά το γεγονός , ότι η δημοτική πλειοψηφία  εξασφάλισε  την πίστωση κατασκευής του  με βάσει μελέτη που η ίδια   διεκδίκησε  και σε σύντομο χρόνο  πέτυχε   την σύνταξη της  ,  παρά του ότι  ήταν πρόδηλο , ότι    το προαύλιο είναι επικίνδυνο  έχοντας μετρήσει τρία  ατυχήματα  με μαθητές ,  κοντόφθαλμα και εκδικητικά  σχεδίασαν την ματαίωση του έργου  , ακόμα δε   και την οριστική απώλεια  της πίστωσης  για μικροπολιτικά τους οφέλη .

Αφού επί μακρόν  έβρισκαν διάφορα  «τερτίπια» και ματαίωναν την κατακύρωση  των Πρακτικών  με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης   στην Οικονομική Επιτροπή που θα σήμαινε  την εκτέλεση του έργου , μόλις έχασαν  αυτό το έρεισμα  , ζήτησαν συνεδρίαση   του δημοτικού συμβουλίου  έναν ολόκληρο χρόνο  μετά την επιλογή  της διαδικασίας κατασκευής του έργου  , προκειμένου  να το καθυστερήσουν περαιτέρω , ώστε να απολεσθεί η πίστωση  από το Υπουργείο Εσωτερικών , αφού η απόφαση  χρηματοδότησης λήγει   τον Αύγουστο 2018.

Όμως ,  ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  ακύρωσε για μια ακόμη φορά  τις παράνομες μεθοδεύσεις του κ. Κασόλα  και των συνοδοιπόρων του  , αφού έκανε δεκτή  την προσφυγή του Δημάρχου . Μάλιστα  η  απόφαση  καταπέλτης  κατά των υπονομευτών  του δημοτικού έργου αναφέρει μεταξύ των άλλων «….Επειδή, με την αριθμ. 59/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θέρμου καθορίσθηκε ο τρόπος εκτέλεσης του έργου με διαπραγμάτευση, ύστερα από την αρ. 16/2017 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 Ν. Αιτ/νίας, με την οποία επικυρώθηκε η διαδικασία του τρόπου κατασκευής του έργου με την αιτιολογία ότι, συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση της κατασκευής του έργου και ουδείς προσέβαλε αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 152 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 «Οι αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής προσβάλλονται μόνο στα αρμόδια δικαστήρια» και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 154 του Ν. 3463/2006 «Τα αιρετά όργανα των Δήμων και Κοινοτήτων, οι διοικήσεις των νομικών προσώπων και των Συνδέσμων, έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης, χωρίς καθυστέρηση, προς τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας καθώς και της ειδικής επιτροπής, που αναφέρονται στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των συλλογικών και μονομελών οργάνων των Δήμων και Κοινοτήτων, κατά τα άρθρα 149 και 150. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττουν σοβαρή παράβαση καθήκοντος, η οποία ελέγχεται πειθαρχικά, κατά τις διατάξεις των άρθρων 142 και 143 του παρόντος».

Ο  Δήμαρχος και η  Δημοτική Αρχή  πολιτεύονται εφαρμόζοντας το  πνεύμα   και  το γράμμα του Νόμου .  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…!

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Αγρινιωτης

    Χαιρεται ο Δήμαρχος…
    Αυτό που δε λέει ο Δήμαρχος είναι οτι προσπάθησε ενα έργο των 200.000 ευρώ αντί να το βγάλει σε δημοπρασία κ να πάρει βάρβαρη έκπτωση, να το αναθεσει μέσω παραθύρων του νομού με κλειστή διαπραγμάτευση, δηλαδή να καλέσει τρεις γνωστούς του σε ενα δωμάτιο κ να προκύψει έτσι ο εκλεκτός…κ θα σου πει στο τέλος, οτι είναι νόμιμο είναι κ ηθικο!
    Ετσι παει μπροστά η Ελλάδα το 2018, με επανίδρυση της μασας!
    ΥΓ Για τους παρεξηγησιαρηδες, η διαπραγμάτευση κτλ είναι νόμος Σπιρτζη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.