Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Δήμαρχος Θέρμου: “να παραιτηθεί απο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ η δήμαρχος που μετείχε σε συνάθροιση λατρείας στην Κέρκυρα”

Δήμαρχος Θέρμου: “να παραιτηθεί απο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ η δήμαρχος που μετείχε σε συνάθροιση λατρείας στην Κέρκυρα”

Η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του ίδιου δήμου Δημήτρης Μεταλληνός ήταν, όπως αποκαλύπτει η afodioikisi.gr, οι αυτοδιοικητικοί που βρίσκονταν σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Πρόκειται για τα πρόσωπα που μαζί με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο, ο οποίος κοινώνησε πιστούς, παραβίασαν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά «τους νόμους και τις εντολές της Ιεράς Συνόδου και έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία».

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς, όπως έγραψε η ιστοσελίδα, «επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», με αποτέλεσμα ο κ. Τσιάρας να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετική έρευνα των εισαγγελικών Αρχών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, εντός του ναού μαζί με τους δύο αυτοδιοικητικούς, μπροστά στους οποίους κοινώνησαν πιστοί, βρίσκονταν περί τα 20 άτομα, ενώ κοινώνησαν τρεις από τους πιστούς που βρέθηκαν στην εκκλησία.

Την παρουσία των αυτοδιοικητικών σχολιάζει σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας που αναφέρει: «Εκφράζω την λύπη μου γιατί δήμαρχος παραβίασε το νόμο και μετείχε σε συνάθροιση λατρείας στην Κέρκυρα. Οφείλει εντός της ημέρας να της ζητήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ την παραίτηση της απο το Δ.Σ. και να επέμβει η δικαιοσύνη.
Είναι ντροπή να δίνουμε τέτοιο αγώνα για την καταπολέμηση του ιού και να ακυρώνεται για λίγα μελοντικά ψηφαλάκια ,από κάποιους μωροφιλόδοξους .
Έχουμε εθνικό χρέος να προστατεύσουμε τους Πολίτες !»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.