Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Παπαστεργίου – ΚΕΔΕ: Οι δήμαρχοι να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας στη μάχη για τον κορωνοϊό

Παπαστεργίου – ΚΕΔΕ: Οι δήμαρχοι να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας στη μάχη για τον κορωνοϊό

Μετά την προτροπή του πρωθυπουργού προς την Κοινοβουλευτικής Ομάδα της Ν.Δ. τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε πως θα προτείνει το ίδιο να πράξουν και οι δήμαρχοι όλης της χώρας.

Απόλυτα σύμφωνοι είναι και οι Περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης και Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 1 Απριλίου, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι Δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

«Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δίνουμε καθημερινά το παρόν για να στηρίξουμε τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της ερχόμενης Τετάρτης 1 Απριλίου, θα προτείνω να ληφθεί απόφαση προκειμένου οι Δήμαρχοι της χώρας να καταθέσουμε το 50% των αποδοχών μας, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid-19.

Η κίνηση μας είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος. Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευσή μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Αγοραστός για το 50% του μισθού του: «Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη»

Με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τονίζει πως τάσσεται έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη. «Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κοροναϊού.Για αυτό προσφέρω το 50% του μισθού μου, τους επόμενους 2 μήνες, στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας».

Πατούλης: Δίνουμε όλοι δυναμικό παρόν στο κάλεσμα ευθύνης

Και ο Γιώργος Πατούλης με ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι απαντά στο κάλεσμα, δίνοντας το 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες. «Δίνουμε όλοι δυναμικό παρόν στο κάλεσμα ευθύνης, αλληλεγγύης και ουσιαστικής στήριξης όσων δίνουν τη μάχη από την «πρώτη γραμμή» ενάντια στην πανδημία. Καταθέτω το 50% του μισθού μου για τους επόμενους δύο μήνες, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του #Covid_19», έγραψε στην ανάρτησή του.

Πηγή: vimaonline.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.