Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Βασικά χαρακτηριστικά του drupal

Βασικά χαρακτηριστικά του drupal

Τη σημερινή εποχή, ένα βασικό εργαλείο για την προώθηση μιας επιχείρησης είναι η δημιουργία ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα είναι το καλύτερο μέσο για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τους πελάτες μας και κατ’ επέκταση τα έσοδα της επιχείρησής μας. Μάλιστα, η επιλογή για κατασκευή ιστοσελίδων με Drupal, φαίνεται να είναι η ιδανική αφού μπορούμε να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική ιστοσελίδα και να της προσδώσουμε εύκολα το στυλ και τον χαρακτήρα που επιθυμούμε να έχει.

Τι είναι το drupal;

Το drupal είναι ένα αρθρωτό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System, CMS) ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού, γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού PHP. Το drupal, όπως πολλά σύγχρονα CMS, επιτρέπει στο διαχειριστή συστήματος να οργανώνει το περιεχόμενο, να προσαρμόζει την παρουσίαση, να αυτοματοποιεί διαχειριστικές εργασίες και να διαχειρίζεται τους επισκέπτες του ιστοτόπου και αυτούς που συνεισφέρουν. Παρόλο που υπάρχει μια πολύπλοκη προγραμματιστική διεπαφή, οι περισσότερες εργασίες μπορούν να γίνουν με λίγο ή και καθόλου προγραμματισμό. Το drupal ορισμένες φορές περιγράφεται ως «υποδομή για εφαρμογές ιστού», καθώς οι δυνατότητές του προχωρούν παραπέρα από τη διαχείριση περιεχομένου, επιτρέποντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και συναλλαγών.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του drupal;

  • Ευέλικτο περιεχόμενο

Ορίστε προσαρμοσμένα πεδία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τύπους περιεχομένου, χρήστες, όρους ταξινόμησης και άλλες οντότητες. Αποθηκεύστε τα δεδομένα των πεδίων αυτών στην SQL, NoSQL, ή χρησιμοποιείστε απομακρυσμένη αποθήκευση.

  • Καλύτερο theming

Ελέγξτε με ακρίβεια τι φαίνεται στην οθόνη με το νέο Render API και μερικά ριζικά alter hooks.

  • Προσιτό

Οι οθόνες διαχείρισης είναι τώρα πολύ πιο προσιτές. Πολλές βελτιώσεις κάνουν ευκολότερη για εσάς τη δημιουργία ιστοσελίδων που είναι εύκολα προσβάσιμες.

  • Εικόνες και αρχεία

Η προσθήκη εικόνων στο περιεχόμενο είναι πλέον ενσωματωμένη. Δημιουργείστε διαφορετικές εκδοχές για μικρογραφίες, προεπισκόπηση και άλλα στυλ. Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαζί τα δημόσια αρχεία και τα ιδιωτικά.

  • Αυτόματες δοκιμές κώδικα

Ένα νέο αυτοματοποιημένο πλαίσιο δοκιμών με πάνω από 30.000 ενσωματωμένα τεστ επιτρέπει συνεχείς δοκιμές για όλα τα patches που αφορούν τον πυρήνα αλλά και τα contributed modules

  • Βελτιωμένη υποστήριξη βάσεων δεδομένων

Μια νέα υλοποίηση για την βάση δεδομένων επιτρέπει άμεση υποστήριξη για SQLite, MySQL/MariaDB και PostgreSQL. Μέσω contributed modules υποστηρίζονται και οι MS SQL Server, Oracle και άλλα.

  • Καλύτερη υποστήριξη διανομών

Με τα προφίλ εγκατάστασης μπορείτε να διανέμετε το δικό σας προϊόν drupal. Ένα νέο ΑΡΙ και διαμορφώσεις που μπορούν να εξαχθούν σας επιτρέπουν να έχετε των κώδικα των ρυθμίσεών σας.

  • Επεκταθείτε

Χάρη στην προσπάθεια της κοινότητας, πάνω από 800 modules είναι διαθέσιμα ή υπό υλοποίηση στα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα drupal, όπου συμπεριλαμβάνονται τα Views, Pathauto και WYSIWYG, με περισσότερα να κάνουν την εμφάνισή τους κάθε μέρα.

Μάλιστα, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την κατασκευή ιστοσελίδων με drupal μην φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια και συνεργασία από ειδικούς προγραμματιστές οι οποίοι θα σε εξηγήσουν το πώς λειτουργεί, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του και πώς θα το δουλέψετε με επιτυχία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.