Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Δημιουργική απασχόληση στα σχολεία «μέχρι τις 8 το βράδυ»

Με συνδυασμό Ολοήμερου και ΚΔΑΠ
Οι μαθητές του ολοήμερου θα μπορούν να συνεχίζουν στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Οι μαθητές του ολοήμερου θα μπορούν να συνεχίζουν στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Σε συνδυασμό του ολοήμερου σχολείου και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία θα λειτουργούν μέσα στο σχολείο, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται στη σχολική μονάδα μέχρι τις 8 το βράδυ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου έδωσε το περίγραμμα προθέσεων απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου για τις πολιτικές στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μμ και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία. «Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ.

Η αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι βρεφικοί σταθμοί και υπογράμμισε ότι με το περσινό σύστημα του voucher, δόθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα σε 45.000 χιλιάδες παιδιά να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για την αύξηση των βρεφικών σταθμών υπάρχει, όπως έκανε γνωστό συνεργασία των υπουργείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Η αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα οικογενειακά επιδόματα, αλλά ταυτόχρονα, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «αν δεν πάμε σε ένα σύνολο παροχών-υπηρεσιών και όχι επιδομάτων, η επιδοματική πολιτική, ακόμη και στα κράτη που δίνουν πολύ μεγάλα επιδόματα για το κάθε παιδί, δεν αλλάζει την υπογεννητικότητα».

Ο βουλευτής Κ. Κατσαφάδος δήλωσε από την πλευρά του ότι «πρέπει να τα δούμε στην πράξη, κυρία υπουργέ, γιατί είσαστε δύο χρόνια στην εξουσία».

«Με την υπερφορολόγηση, ακόμη και η ιερή πράξη του τοκετού -όταν κάποιος πηγαίνει για να γεννήσει το παιδί του- έχει ΦΠΑ 24%», και «αυτό είναι η πραγματικότητα και δεν είναι λαϊκισμός». Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι τα τρία τελευταία χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η βρεφική θνησιμότητα στη χώρα μας ανέβηκε στο 3,8% ανά χίλια παιδιά, από το 2,7%, που ήταν πριν από την κρίση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.