Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Δημήτρης Καιρίδης: Ευρωεκλογές, δημοψήφισμα πολιτικής αλλαγής

Δημήτρης Καιρίδης: Ευρωεκλογές, δημοψήφισμα πολιτικής αλλαγής

Ευρωεκλογές, δημοψήφισμα πολιτικής αλλαγής

Γράφει ο Δημήτρης Καιρίδης

Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Ν.Δ.

Στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα επιλέξει μια σοβαρήκαι διεκδικητική παρουσίαστην Ευρώπη. Ταυτόχρονα θα προαναγγείλειτη νέα διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Οι  ευρωεκλογές θα στείλουν καθαρό μήνυμα, θα είναι δημοψήφισμα πολιτικής αλλαγής και ήττας του λαϊκισμού στη χώρα μας.

Με τη ψήφο μαςθαβάλουμε τέρμαστην παρακμή της δημαγωγίας, του διχασμού, της ανασφάλειας και της οικονομικής στασιμότητας. Αποτελεί ευρέως συνείδηση πια ότι η σημερινή πορεία είναι απολύτως αδιέξοδη: αναιμική ανάπτυξη, επενδυτική άπνοια, φυγή των νέων στο εξωτερικό, επιταχυνόμενη γήρανση, στοχοποίηση της μεσαίας τάξης, αντιμεταρρύθμιση και ισοπεδωτισμός στην παιδεία και απαξίωση της αριστείας, θεσμικές παρεκτροπές στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα μπορεί, ύστερα από μια δεκάχρονη ταλαιπωρία μεγάλων θυσιών, να λειτουργήσει κανονικά,ανακτώντας βήμα-βήμα την εθνικήαξιοπρέπεια, την οικονομική  ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της.

Για να φτιάξουμε όμωςτην Ελλάδα που αξίζουμε πρέπει να αποκρούσουμε τη λασπολογία και τον διχασμό, που επιδιώκει ο απερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ. Να φέρουμε στην πολιτικήτον λόγο της αλήθειας στη θέση τηςυποσχεσιολογίας και του ψεύδους. Με κάθε τρόπο, να επιβραβεύσουμε την εργασία και την παραγωγή πλούτου στη θέση του επιδοματισμού της μιζέριας και της φτώχειας. Να ξαναστήσουμε στα πόδια της τη διαλυμένη μεσαία τάξη της επιχειρηματικότητας, της αγροτικής παραγωγής,της αυτοαπασχόλησης αλλά και της μισθωτής εργασίας. Να ξαναφτιάξουμε εκπαίδευση ποιότητας, εξωστρέφειας και αριστείας και όχι καθοδικής ισοπέδωσης. Να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά ασφαλείς από την ανομία και την παραβατικότητα. Τέλος, να επενδύσουμε στον πατριωτισμό των Ελλήνων για να αποκτήσει η χώρα μας αξιόπιστη δύναμη προστασίας και αποτροπής.

Για ένα τέτοιοσημαντικό έργο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης, η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ως πλεονέκτημα τις διαχρονικές παρακαταθήκεςτου Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και τις σύγχρονες αντιλήψεις και προτάσειςτου σημερινού αρχηγού της,  του Κυριάκου Μητσοτάκη.Είναι η δύναμη που αντιπροσωπεύει στην πατρίδα μας την ευρωπαϊκή κανονικότητα για επενδύσεις, ανάπτυξη, κοινωνική προστασία και ασφάλεια. Ταυτόχρονα, συσπειρώνει στις τάξεις της μαχητικά και καταξιωμένα στελέχη,  με εμπειρία και διαδρομή που μπορούν να διεκδικήσουν και να υπερασπιστούν, με τον καλύτερο τρόπο, τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρωβουλή.

Ειδικά, η πρώτη μεγάλη πολιτική επιδίωξη της νέας κυβέρνησηςγια τη μείωση των δημοσιονομικών υπερ-πλεονασμάτων, που αιχμαλωτίζουν την ανάπτυξη, απαιτεί την καλύτερη δυνατή  πολιτική προετοιμασία, γνώση και προώθηση από την νέα ευρωβουλευτική ομάδα της ΝΔ.Διότι η επιτυχία μιας συμφωνίας, με τους Ευρωπαίους εταίρους,για τη μείωση των υπερ-πλεονασμάτων με ανάκτηση της μεταρρυθμιστικής μας αξιοπιστίας, θα είναι το καθοριστικό κλειδί που θα απελευθερώσει την κοινωνία αλλά και την οικονομία από την υπερφορολόγηση και θα ξεκλειδώσει τις δυνατότητες απογείωσης της ελληνικήςοικονομίας.

Πρόσκληση σε συνάντηση-συζήτηση στη Ναύπακτο 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑ……..ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.