Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Δημήτρης Κουρουμπλής: «Φρένο στην fast track εθελούσια έξοδο 2000 εργαζομένων των ΕΛΤΑ»

Δημήτρης Κουρουμπλής: «Φρένο στην fast track εθελούσια έξοδο 2000 εργαζομένων των ΕΛΤΑ»

Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Αγρινίου, Δημήτρη Κουρουμπλή

Η διάλυση των ΕΛΤΑ με την εθελούσια έξοδο που φέρνει το σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και η μείωση των μισθών στα πλαίσια του εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους, με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό κόστος.

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης επί ενάμιση χρόνο για τα ΕΛΤΑ, κλιμακώνεται με την επιμονή τους στην κατάθεση μιας τροπολογίας της τελευταίας στιγμής. Το μέλλον των ΕΛΤΑ δεν είναι ούτε η απαξίωση της εταιρείας ούτε των Ελλήνων φορολογουμένων αλλά η αναβάθμιση της αναγκαιότητάς της.

Οι Έλληνες πολίτες , ιδιαίτερα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών, που ήδη έχουν εξαθλιωθεί από τις συνέπειες της πανδημίας, καλούνται να σηκώσουν το πρόσθετο βάρος των καθυστερήσεων των συντάξεών τους, της παραλαβής των λογαριασμών του ηλεκτρικού και του τηλεφώνου, καθώς και της άσκοπης μετακίνησης στις πολεις που θα υπάρχουν γραφεία ΕΛΤΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η αθλιότητα και πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη περίοδο  που λόγω πανδημίας ο κόσμος και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν,  με φυσική παρουσία και να ταχθούν απέναντι σ΄αυτή την άδικη τροπολογία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Άκης Ροδίτης

    Για ποια διάλυση των ΕΛΤΑ από τη κυβέρνηση μιλάει το Ζαίο;;; Από κέρδη των 15 εκατ. ευρώ που έκανε το 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ τον παρέδωσε με ζημιές άνω των 30 εκατ. ευρώ το 2019 ενώ η χρήση του 2019 έκλεισε με συσσωρευμένες ζημιές που προσεγγίζουν τα 115 εκατ. ευρώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.