Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η αναφορά στη φωτογραφία της Τζούλιας Νόβα με το σφυροδρέπανο

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η αναφορά στη φωτογραφία της Τζούλιας Νόβα με το σφυροδρέπανο

Τι είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη φωτογραφία της Τζούλιας Νόβα

Προ ημερών η Τζούλια Νόβα ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία με στάμπα των αρχικών της Σοβιετικής Ένωσης, μαζί με ένα σφυροδρέπανο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πλήθος συζητήσεων. Μάλιστα, αναφορά σε αυτή τη φωτογραφία έκανε κατά την ομιλία του, χθες Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κουτσούμπας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τόσο τους πονάει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο».

Ολόκληρη η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Η πολιτική των αστικών κομμάτων, εκτός από πυγμή φανερώνει και φόβο. Υπηρετούν μια τάξη που ξέρει πολύ καλά ότι ο τροχός της ταξικής πάλης δεν μπορεί να σταματήσει.

Είναι μάλιστα τέτοιος ο φόβος τους, που έφτασαν στο σημείο να σπαταλήσουν τον – πολύτιμο γι αυτούς – χώρο και χρόνο στα Μέσα Ενημέρωσής τους και να κάνουν μέγα πολιτικό θέμα, το γεγονός, ότι ένα νέο κορίτσι φόρεσε μια μπλούζα με το σφυροδρέπανο, ακριβώς επειδή η νεολαία όλου του κόσμου, ταύτισε τα «θέλω» της με την δική της στάση.

Τόσο τους πονάει και τόσο τους φοβίζει ο σοσιαλισμός, η κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο. Κι αυτό είναι το πιο πολύτιμο όπλο που μπορεί να δώσει δυναμική και προοπτική στον καθημερινό αγώνα.

Ο σοσιαλισμός είναι η πραγματική πρόοδος, η κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι βγαίνουν απ’ το περιθώριο της πολιτικής ζωής και συμμετέχουν ενεργά στη λήψη, στην εφαρμογή και στον έλεγχο των αποφάσεων, γιατί έχουν πλέον την εξουσία στα δικά τους χέρια».

www.ethnos.gr/

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.