Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Δημήτρης Ράπτης για 15η Φεβρουαρίου: «Παιδικός καρκίνος, μια μάχη άνιση»

Δημήτρης Ράπτης για 15η Φεβρουαρίου: «Παιδικός καρκίνος, μια μάχη άνιση»

Γράφει ο Δημήτρης Ράπτης*

Η 15η Φεβρουαρίου έχει παγιωθεί ως Παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού καρκίνου, μια μέρα που όλοι μας θα προτιμούσαμε να μην υπήρχε, ούτε σαν έκφραση, ούτε σαν ιδέα, ούτε σαν ανάμνηση.

Ο παιδικός καρκίνος είναι σπάνιος κα δύσκολα γίνεται ο εντοπισμός του, αφορά παιδιά ηλικίας έως 15 χρονών και διαφέρει αρκετά από εκείνων, σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Αν αναλογιστούμε ότι στην χώρα μας κάθε χρόνο νοσούν περίπου 300 παιδιά και πως το 80% από αυτά με σωστή κι εξειδικευμένη θεραπεία μπορεί να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή, καταλαβαίνουμε ότι η πρόσβαση στην υγεία ειδικά για τα παιδιά είναι ένα στοίχημα που όλοι πρέπει να παίξουμε και να κερδίσουμε.

Καθώς κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά στον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ένα ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης, σε σωστή ιατρική φροντίδα. Πάνω από 150.000 παιδιά ετησίως θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Έχουμε όλοι μας υποχρέωση, να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά και να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε στήριγμα των μικρών ηρώων, που καθημερινά μάχονται, αρκεί να δώσεις λίγο από τον χρόνο σου και να γίνεις εθελοντής αίματος αλλά και δότης μυελού των οστών.

Δίνοντας αίμα, δίνεις ελπίδα ζωής σε ένα παιδί- μαχητή..

*Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.