Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος στο δήμο Αγράφων

Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος στο δήμο Αγράφων

Με λαμπρότητα,τις δέουσες τιμές αλλά και πλήθος κόσμου εορτάστηκε και εφέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Αγράφων.

Έχοντας σύμμαχό τους τον καλό καιρό, οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις καθιερωμένες παρελάσεις σε όλες τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγράφων.
Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκηςσυνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Μάκκααλλά και τον Πρόεδρο της ΤΚ Κερασοχωρίου κ. Κοσμάβρέθηκαν στην έδρα του Δήμου, στο Κερασοχώρι. Από τη μεριά της αντιπολίτευσης παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων κος Μπαμπαλής και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Καραγιάννη- Λαθύρη Βασιλική.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και η παρέλαση από τους μαθητές των σχολείων Κρέντης -Κερασοχωρίου.

Στη Γρανίτσα, βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης όπου κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της δημοτικής αρχής συνοδευόμενος από τηΔημοτικήΣύμβουλο κα Αννέτα Κοτρώνακαι τον Πρόεδρο της ΤΚ Γρανίτσας κ. Σκόνδρα.

Στο Ραπτόπουλο, τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος Ζαχαράκηςσυνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μπράζιακαι κα Κουτσιούμπα ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ραπτοπούλου κος Τριαντάφυλλος.

Η Αντιδήμαρχος καΣουλιώτη παρευρέθηκε στη Φραγκίστα ενώ ο Αντιδήμαρχος κος Αθανασίου βρέθηκε στα Άγραφα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Γκορόγιας και καΝταλαφούρα τίμησαν τις εκδηλώσεις της Παλαιοκατούνας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Στις 26,Οκτωβρίου,αναφέρθηκε ο Δ Καμπουράκης από των Σκάι,για τη σημαία,είπε Και αυτός ότι παραμύθια λένε Και άλλη, …η σημαία (το φλαμπουρο) είναι σύμβολο των γνήσιων ελληνων,μόνο των αιτωλων (ευρυτανων),από αρχαία χρόνια, ο σταυρος είναι ο ίδιος ο αετός,η σημαία φέρει μόνο τρεια σύμβολα χρώματα, σκούρο μπλε, λευκό, και χρυσό ξανθό, από αυτά τα χρώματα σύμβολα, προέρχεται Και η παραδοσιακή φορεσιά, του ελληνα, και από τα σύμβολα αετο περδικα,φτιαχνης τη φορεσιά,αετο των άντρα,και περδικα τη γυναίκα, και από των αετο περδικα προέρχονται τα βήματα χορού, και ο ρυθμός μουσικής,σήμερα ο λαός ξέφυγε από τα σύμβολα του πολιτισμού του,(στο Αγρίνιο αιτωλια, παρουσιάζεται ένα σύμβολο κάποιος που σηκώνει μια πέτρα, και σύμβολα χρώματα αγνώστου πολιτισμού,πάρτε τα σύμβολα χρώματα και φτιάξτε σημαία ), …..σήμερα αυτή η σημαία ος ελληνική είναι παραποιημένη,δε φέρει το σκούρο μπλε, και το σταυρο(των αετο) μόνο, και γύρω γύρω το ξανθό μεταξυνο γαητανη,φέρει θαλασσί και γραμμές ισιες θαλασσί Και άσπρες αγνώστου πολιτισμού, και το σταυρο φλαμπουρο στην άκρη, (αυτή που την παραποιησαν γνωρίζουν), αυτό το σχόλιο δεν ειναι ακραίο, οποιος δε γνωρίζει μπορεί να ερευνηση,έτσι είναι η πραγματικότητα,όλοι η πολιτισμοί λαοί φέρουν σύμβολα κοιτάξτε πίνακες γκραβούρες,η ότι ο κάθε ένας φέρει το φλαμπουρο του

  2. Ανώνυμος

    Παντού γεωγραφικά στην Αιτωλία,(Ευρυτανία δολωπων Σπερχειάδα Θερμοπύλες Αγρίνιο μεσολογγι όπου γεωγραφικά φέρει σύνορα ) πρέπει ο πολιτισμός της Αιτωλίας να είναι ίδιος ότι άλλο θεορειτε παραποίηση του πολιτισμού συμβόλων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.