Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Αγρινίου: δεν πληροί προϋποθέσεις για πρόσφυγες ο ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών

Δήμος Αγρινίου: δεν πληροί προϋποθέσεις για πρόσφυγες ο ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών

unnamed15Ο Δήμος Αγρινίου πήρε θέση  για το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μέσω των Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών.
Κάνει λόγο για «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»,    δηλώνοντας   διατεθειμένος να συνεργαστεί  και να βοηθήσει στην κατεύθυνση επίλυσης του προσφυγικού ζητήματος, μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία, και μόνο στη βάση της  κοινωνικής συνεννόησης και συναίνεσης. Υποστηρίζει εξάλλου πως η εν λόγω δομή δεν πληροί τις απαραίτητες, για την φιλοξενία  προσφύγων, προϋποθέσεις (προσωπικό, φύλαξη κ.τ.λ.).

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου είναι η ακόλουθη:

Με αφορμή έγγραφο, το οποίο παρελήφθη σήμερα από το  Δήμο Αγρινίου  και  εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και το οποίο βασίζεται στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», θα θέλαμε να επισημαίνουμε τα εξής:

 1. Ζητείται η συνδρομή του Δήμου Αγρινίου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αυτή τη φορά,  μέσω των Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεργασία και ενημέρωση του Δήμου, παρότι η ίδια η κυβέρνηση επανειλημμένως είχε δεσμευτεί γι’ αυτό.
 1. Η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το προσφυγικό ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στις τοπικές  κοινωνίες και να μην συντάσσει  έωλα και αποσπασματικά «σχέδια δράσης».
 1. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων γυναικών που βρίσκεται στο κέντρο του Αγρινίου, αποτελεί μια δομή που δημιουργήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό και για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
 1. Η εν λόγω δομή δεν πληροί τις απαραίτητες, για την φιλοξενία προσφύγων, προϋποθέσεις (προσωπικό, φύλαξη κ.τ.λ.).
 1. Ακόμα και στην περίπτωση που αυτό συνέβαινε, δημιουργεί ερωτηματικά ο προτεινόμενος από το Υπουργείο αριθμός των προς φιλοξενία γυναικών προσφύγων (συγκεκριμένα 18 ατόμων), αριθμός ο οποίος είναι μεγαλύτερος απ’ όλους τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.
 1. Ο Δήμος Αγρινίου είναι  διατεθειμένος να συνεργαστεί  και να βοηθήσει στην κατεύθυνση επίλυσης του προσφυγικού ζητήματος, μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία, και μόνο στη βάση της  κοινωνικής συνεννόησης και συναίνεσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. antikeimenikos

  Δεν πληροί τις προϋποθέσεις ο ξενώνας να φιλοξενεί; Τί σόι ξενώνας είναι αυτός;

  Μήπως κύριε δήμαρχε δεν θέλετε μετανάστες στο Αγρίνιο; Μήπως είστε αντίθετος στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ του Αγρινίου;

  Ο δήμαρχος θα πρέπει να υπηρετεί τους δημότες και ότι το κόμμα.

  ΞΕΝΩΝΑΣ για ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ κτλ.

  ΚΑΙ ΗΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!! Όχι 1 μικρό, αλλά τουλάχιστον 2!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.