Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμος Αγρινίου: Επί τάπητος οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας στη συνεδρίαση του συντονιστικού

Συνεδρίασε  το Συντονιστικό Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον  σχεδιασμό  και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση βροχοπτώσεων-χιονοπτώσεων και την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας.

Ο πρόεδρος του Συντονιστικού, Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης τόνισε ότι στόχος παραμένει η καλή συνεργασία  μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων:

“Ο περσινός δύσκολος χειμώνας μας κινητοποιεί ακόμη περισσότερο και υποδεικνύει την ανάγκη επαγρύπνησης ενόψει της χειμερινής περιόδου. Πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Διαρκές αίτημα του Δήμου Αγρινίου είναι η εκπόνηση, από την Πολιτεία, αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Το επόμενο χρονικό διάστημα, προχωρούμε στην υλοποίηση δύο μεγάλων έργων  ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017,  στην Μακρυνεία και την Τριχωνίδα. Προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των συμπολιτών μας και να λαμβάνουμε τα μέτρα που θα συμβάλουν στην αποφυγή προβλημάτων».

 

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Μελιάδης, Ευθύμιος Γρίβας και Ανδρέας Καλαμπαλίκης, ο Χρήστος Γκούντας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  Γιάννης Τέγας, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και  της Αστυνομίας, των Εθελοντικών Σταθμών, Πρόεδροι  Κοινοτήτων, Εθελοντές, Φορείς και Σύλλογοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες  του Δήμου Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.