Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Δήμος Αγρινίου-κορωνοϊός: 186 κρούσματα σε δύο ημέρες και εκατοντάδες τα ενεργά

Δήμος Αγρινίου-κορωνοϊός: 186 κρούσματα σε δύο ημέρες και εκατοντάδες τα ενεργά

H Αιτωλοακαρνανία τέθηκε σήμερα στο «βαθύ κόκκινο» του κορωνοϊού καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό ειδικά στο δήμο Αγρινίου.

Ο ΕΟΔΥ κατένειμε στο Νομό σήμερα 161 κρούσματα όπως και χθες (Τρίτη 23/11) σε μια αξιοσημείωτη σταθερότητα τριημέρου καθώς την περασμένη Δευτέρα  ανέρχονταν 163.

Από τα 324 κρούσματα των δύο ημερών μάλιστα τα 186 εντοπίζονται στο δήμο Αγρινίου. Παράλληλα 94 στο δήμο Μεσολογγίου, 13 στο δήμο Ξηρομέρου, από 11 στους δήμους Άκτιο Βόνιτσας και Αμφιλοχίας και εννέα στο δήμο Ναυπακτίας. Δεν «χρεώθηκαν» κρούσματα στο δήμο Θέρμου το περασμένο διήμερο.

Οι αριθμοί είναι από τους χειρότερους  από την έναρξη της πανδημίας για την περιοχή του Αγρινίου όπου τα ενεργά κρούσματα (όσων νοσούν τις τελευταίες ημέρες) ανέρχονται σε 800, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με ένα μήνα πριν. 45 άτομα άλλωστε νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου και 16 στο Μεσολόγγι.

Αξιοσημείωτο παράλληλα είναι η δυσκολία των αρμόδιων αρχών πλέον να ελέγξουν αν εφαρμόζουν την καραντίνα όσοι νοσούν και όσοι άλλοι έχουν σχετική υποχρέωση καθώς ο αριθμός τους είναι μεγάλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.