Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Δήμος Αγρινίου: νέους όρους στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς επιχειρεί να βάλει ο Μοσχολιός

Δήμος Αγρινίου: νέους όρους στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς επιχειρεί να βάλει ο Μοσχολιός

Ο Παύλος Μοσχολιός παραιτήθηκε από επικεφαλής του συνδυασμού του στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Ο συνδυασμός-που τυγχάνει να είναι και η μείζων αντιπολίτευση- θα εκλέξει νέο αρχηγό για το  εναπομείναν χρονικό διάστημα της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας.

Η φορτισμένη παραίτηση Μοσχολιού εκτός από μια κορυφαία προσωπική στιγμή για τον ίδιο είναι και μια εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα στις αυτοδιοικητικές διεργασίες του πολιτικού του χώρου ενόψει των δημοτικών εκλογών  στο δήμο Αγρινίου.

Δημιουργεί νέα δεδομένα ακριβώς γιατί αυτό επιχειρεί ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου. Δεν αποχωρεί αμαχητί, δεν χαρίζει την «προίκα» της παράταξης του, δεν ξεχνά και παίρνει την «εκδίκηση» του για το… 2014 και το τότε αποτέλεσμα.

«Αποτέλεσμα, πού δεν ήρθε μόνον από την τότε πολιτική συγκυρία και από την δική μου φυσιολογική φθορά, μετά από την οκταετή θητεία μου στον Δήμο, γιατί αυτό θα ήταν ορατό από νωρίτερα. Αντίθετα ήταν ένα αποτέλεσμα που με «παράξενο» τρόπο ανέτρεψε την μέχρι τότε εδραία πεποίθηση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας για τη νίκη της παράταξής μας», λέει ο Π. Μοσχολιός.

Οι «παροικούντες την…αυτοδιοικητική  Ιερουσαλήμ» ξέρουν σε ποιους χρεώνει το “παράξενο” ο Μοσχολιός. Όχι τόσο στον Δημήτρη Τραπεζιώτη που τον «πολέμησε» ανελέητα αλλά στην τελική αυτός ήταν αντίπαλος του. Αναφέρεται σε πρόσωπα της Κεντροαριστεράς που θεωρεί πως δεν τον στήριξαν. “Κάποιοι  που τώρα ξαφνικά «αγάπησαν» την παράταξή μας και «αποβλέπουν» σ’ αυτήν για τους προσωπικούς τους στόχους, ουδέποτε την στήριξαν, κάθε άλλο μάλιστα, τα τελευταία 5 χρόνια“, λέει και πολλοί διακρίνουν ως στόχο αυτής της αναφοράς και τη Χριστίνα Σταρακά  που φέρεται έτοιμη να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της για τη δημαρχία Αγρινίου.

Τους τελευταίους μήνες  ο Μοσχολιός δέχεται επίθεση φιλίας από Τραπεζιώτη και ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρείται από πολλούς εξάλλου να κλείσει και το μέτωπο με τη Σταρακά. Προφανώς δεν ενέδωσε σε κανέναν από τους δύο και τώρα επιχειρεί να τους βάλει δύσκολα.

«Σήμερα πολύ περισσότερο από πριν, απαιτούνται ηγετικές προσωπικότητες, με ικανότητες σε πολιτικές συνεργασίες, ώστε να πετύχουν ευρύτερες προγραμματικές προοδευτικές συγκλίσεις, που θα δίνουν απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της πόλης» λέει και ζητά ανοικτή διαβούλευση και όχι προειλημμένες αποφάσεις για την επιλογή προσώπων.

Αν λοιπόν ερμηνεύονται ορθά τα λεγόμενα του, ζητά το θέμα του προσώπου που θα ηγηθεί του προοδευτικού χώρου να τεθεί από μηδενική βάση χωρίς προειλημμένο το ποιος θα ηγηθεί . Κάτι σχετικό  άλλωστε πρέσβευε στην αρχή και ο Τραπεζιώτης. Ενωτικό κάλεσμα απηύθυνε στις αρχές καλοκαιριού για νέα αυτοδιοικητική παράταξη με ανοιχτό ακόμη και το θέμα του επικεφαλής της. Ε λοιπόν, σήμερα ήρθε (έστω και καθυστερημένα) η απάντηση Μοσχολιού. Σταρακά και Τραπεζιώτης θα σηκώσουν το γάντι;

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ρε παιδια καποις εγραψε οτι στο κιναλ ψαχνουν υποψηφιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.