Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Δήμος Αγρινίου: οι ιδιοκτήτες να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους

Δήμος Αγρινίου: οι ιδιοκτήτες να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, οι οποίοι βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από οικισμούς, να προβούν σε αποψίλωση και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία καθορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλεται σημαντικό χρηματικό πρόστιμο στους ιδιοκτήτες και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνο απαγορεύεται ακόμη, κατά την αντιπυρική περίοδο, το άναμμα φωτιάς, η καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων σε χορτολιβαδικές βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές και σε αγροτικές εκτάσεις. Σε ειδικές περιπτώσεις, και μόνο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διευκολυνθούν αγροτικές εργασίες μπορεί να γίνει καύση, αλλά μόνο με άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αφού ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Avonimos

    Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να τα καθαρίσει πλέον μετά από όλο αυτό που συμβαίνει παγκόσμια. Να πάψουν πλέον με το κολπάκι των “απειλών” δια μέσο των προστίμων και των Νόμων που δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα χρόνια ολόκληρα. Ούτε στον εύρη, ούτε στον πλατί, ούτε στον στενό, ούτε στον φαρδύ δημόσιο, ιδιωτικό, τομέα. Όλα ένα μπάχαλο. Και αν μπορεί ο δήμος δια μέσου του Υπουργείου του και της περιφέρειας να προσλαβει άτομα για το πράσινο, την καθαριότητα, τα βαψιματα των δημωσιων εγκατελιμενων κτηρίων και οικοπέδων που είναι στον ιστό της πόλης χρόνια τώρα με τόνους σπουπιδια, αχριοχορτα, καλαμιές, βάτα, σκουπίδια όλων των ειδών από τους ανευθυνους πολίτες αυτού του αστικού ιστού, και από όλους του περιθωριακους που κατασκηνωνουν όπου βρουν σε χώρους της πόλης. Με τα πρόστιμα δεν βγαίνει άκρη. Άτομα με φιλότιμο, και αρχές στην δουλειά που κάνουν ή αναλαμβάνουν να κάνουν χρειάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.